Σεμινάριο φωτογραφίας: Συναντώντας τη Μητέρα Γη, με τον Χάρη Κακαρούχα



Επόμενος και δεύτερος σταθμός... το πανέμορφο χωριό του Λειβαδίτη με το μοναδικό καταρράκτη του κι ο επίγειος παράδεισος του δάσους Χαιντούς.

Η Serotonin cultural events management σε συνεργασία με την insightphoto consiousphotography workshops (www.hariskakarouhas.com) διοργανανώνουν καλοκαιρινά σεμινάρια φωτογραφικής πρακτικής με το Χάρη Κακαρούχα, με θέμα “Συναντώντας τη Μητέρα Γη”.

Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με το φυσικό περιβάλλον είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος. Ιδιαίτερα στις μέρες της ιικής απειλής, η φύση μπορεί να μας προσφέρει ένα ασφαλές τόπο ουσιαστικής ίασης. Μέσα από την επαφή και σύνδεση μαζί της μπορούμε να βιώσουμε ένα αίσθημα γαλήνης ως μια κατάσταση ηρεμίας και περισυλλογής, το οποίο είναι αναζωογονητικό σε σχέση με τα αποτελέσματα του άγχους που προκαλούνται από τους διάφορους λόγους της καθημερινότητά μας.

Ένας τρόπος να σχετιστούμε με την φύση είναι η τέχνη. Στην περίπτωση μας η φωτογραφική τέχνη.

Το σεμινάριο υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση της φωτογραφικής διαδικασίας. Σα δημιουργοί ξεφεύγουμε από το μηχανικό ‘κυνήγι’ της φωτογραφίας (συχνά κρυμμένοι πίσω από τον φακό της μηχανής) σε μια ουσιαστική σχέση με το ‘άλλο’. Μέσα από αυτή τη σχέση που είναι ξεχωριστή για τον καθένα ‘συμβαίνουν’ οι φωτογραφίες.

Στο σεμινάριο θα σταθούμε στον τρόπο που φωτογραφίζουμε και στον τρόπο που επιλέγουμε τις φωτογραφίες μας. Μέσα από βιωματικές και διαλογιστικές ασκήσεις που ενθαρρύνουν την έκφραση, την όξυνση της ευαισθησίας και τον πειραματισμό, καλούμαστε να συνδεθούμε με τον τόπο, την εικόνα και ταυτόχρονα να ανακαλύψουμε το προσωπικό μας βλέμμα. Με καθημερινή ανασκόπηση της δουλειάς που γίνεται κατά την διάρκεια της μέρας. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον οικειότητας και υποστήριξης.

Το κόστος του τετραήμερου σεμιναρίου είναι 70€ και υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης τις δύο μέρες του ΣΚ με 35€. Ισχύει έκπτωση 20% για τα μέλη της insightphoto community, για μέλη φωτογραφικών ομίλων, ομάδων και λεσχών και για άνω των 3 ατόμων.

Η δαμονή θα γίνει στο πανέμορφο Δασικό Χωριό του Ερύμανθου το οποίο αποτελείται από δώδεκα (12) ξύλινους αυτοεξυπηρετούμενους οικίσκους των δύο (2) δωματίων, μικτού εμβαδού 65τ.μ, με δυνατότητα φιλοξενίας 4-5 ατόμων ο καθένας.

Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει την τιμή των 50€/ημέρα για

τετράκλινο / πεντάκλινο και των 40€/ημέρα για δίκλινο. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα διαμονής σε δική σας σκηνή, αλλά θα χρειαστεί να πάρουμε έγκριση.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής και την κράτηση της θέσης, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί:

α) Nα συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής την οποία μπορούν κατεβάσουν από τον ακόλουθο σύνδεσμο
(https://drive.google.com/file/d/1ttLs-xz-JFZcEbElgSpzLzY89xMpUV24/view?usp=sharing) και να την αποστείλουν με mail στο serotoninculturalevents@gmail.com
β) να καταβάλουν προκαταβολή το 50% του κόστους των σεμιναρίων. Σε περίπτωση ακύρωσης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Για διευκρινήσεις και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία : Μαρία Αργυρίου στο 6976 600 172 ή με messenger στο αντίστοιχο fb προφίλ, 11:00πμ με 14:00μμ και 19:00μμ με 21:00μμ.