Κώστας Λιάκος: Όλα είναι Παρελθόν | Νέα έκδοση


Μία γυναίκα προσπαθεί να ανακαλύψει τους επίδοξους δολοφόνους της και να ρίξει φως το πηχτό σκοτάδι που κρύβει τα πρόσωπα που στοιχειώνουν τους εφιάλτες της.
Όλα είναι παρελθόν. 
Όλες οι απαντήσεις είναι στο παρελθόν.


Η Τάµι ζει στο Σουχούµι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Ζωή µοναχική, κρυµµένη πίσω από τους ψηλούς τοίχους που κυκλώνουν το εντυπωσιακό µπλε σπίτι της παραλίας. Βαµµένο έτσι για να θυµίζει την Ελλάδα, τη χώρα που έζησε τα νιάτα της, τη χώρα που της χάρισε τα πλούτη που δεν ξέρει πώς να ξοδέψει.


Μια παραλίγο δολοφονία θα τη γυρίσει στο παρελθόν, πίσω στην Αθήνα, στις γειτονιές που έζησε, στα µαγαζιά που… διέπρεψε. Η µνήµη της θα συναντηθεί ξανά µε τους ανθρώπους που τη σηµάδεψαν, µε τους πολλούς εραστές που δεν ξέχασε και µε τους ελάχιστους άνδρες που αγάπησε βαθιά και χάθηκαν.

Στο ελληνικό χθες µπερδεύεται το αβέβαιο τώρα. Ποιος µπορεί να θέλει να τη σκοτώσει; Γιατί; Ποιος τη µισεί;

Για το µόνο που είναι σίγουρη, είναι ότι αυτός που σχεδιάζει το τέλος της µιλάει ελληνικά. Με τη βοήθεια του αστυνόµου Σοκόλοφ πασχίζει να φωτίσει το πηχτό σκοτάδι που κρύβει τα πρόσωπα των επιδόξων δολοφόνων της. Ως τώρα, η τύχη –αλλιώς το χνουδωτό κίτρινο µπαλάκι του τένις– ήταν µε το µέρος της. Θα συνεχίσει, άραγε, το µπαλάκι να πέφτει από τη νικήτρια πλευρά;

Το έχει µάθει καλά. Όλα είναι παρελθόν. Όλες οι απαντήσεις είναι στο παρελθόν.

Το δικό µας, των δικών µας και των άλλων…


Βιογραφικό Συγγραφέα

O Κώστας Λιάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Παιδαγωγικά και έκανε µεταπτυχιακό στη Διδακτική της Ιστορίας στο Πανεπιστήµιο της Αθήνας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Υπηρετεί ως δάσκαλος στη δηµόσια εκπαίδευση. Το Όλα είναι παρελθόν είναι το πρώτο του µυθιστόρηµα και σηµατοδοτεί το πέρασµά του από την όχθη της ανάγνωσης στην όχθη της συγγραφής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια