π. Πολύκαρπος Κοτσασαρλόγλου: Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΠ’ Τ’ ΑΪΒΑΛΙ – ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ


Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα π.Πολύκαρπου Κοτσασαρλόγλου, με τίτλο “Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΠ’ Τ’ ΑΪΒΑΛΙ – ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ”, από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο

‘’Η Γλυκερία απ’ τ’ Αϊβαλί – Μια καλημέρα δίχως τέλος’’
Νουβέλα
Συγγραφέας: π. Πολύκαρπος Κοτσασαρλόγλου
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Σελίδες: 142
ISBN: 978-618-5625-10-8
Έτος έκδοσης: 2022
Τιμή: 11 ευρώ


Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Με αφορμή μια κεντητή «καλημέρα», που κάποτε κοσμούσε τα σπίτια όλων των Ελλήνων, ξετυλίγεται η ιστορία μιας δυναμικής και μεγαλόψυχης γυναίκας.
Μιας ηρωίδας που γλίτωσε από τις φλόγες της Μικρασιατικής καταστροφής και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, σε ένα μικρό χωριό της Βόρειας Ελλάδας. Η νέα της οικογένεια θα παλέψει με όλο της το είναι για την επιβίωσή της, έχοντας συχνά απέναντί της την άσχημη αντιμετώπιση ανθρώπων με στρεβλές αντιλήψεις για τους πρόσφυγες. Η ροή του χρόνου θα φέρει στη νεαρή Γλυκερία χαρές, έρωτες μα και σημαντικές απώλειες. Ο πόνος και οι απάνθρωπες συμπεριφορές θα την οδηγήσουν σε νέα, δαιδαλώδη και σκοτεινά μονοπάτια, που θα σημαδέψουν βαθιά την ψυχή της.

Θα μπορέσει άραγε η ηρωίδα να ξαναβγεί στο φως; Θα ξαναβρεί την αγάπη που ο πόλεμος τής στέρησε; Θα καταφέρει να σηκώσει πάλι το βλέμμα της ψηλά ώστε να ξανακοιτάξει τη ζωή με τη δύναμη και το θάρρος που μέσα της διαθέτει;

«Η Γλυκερία απ’ τ’ Αϊβαλί» είναι μια νουβέλα που μιλάει για την αγάπη, την αλληλεγγύη, την άοκνη προσπάθεια της ανθρώπινης ψυχής να βρει ένα χέρι βοήθειας αλλά και να προσφέρει τα μέγιστα στους άλλους. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ο καθένας μπορεί να βρει κομμάτια του εαυτού του, να συλλογιστεί, να νιώσει, να δει την ελπίδα να ξαναζωντανεύει στα μάτια του.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…


Εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα στον Ιερό Ναό ΥΨΩΣΕΩΣ Τιμίου Σταυρού  Διαλογής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Νέος σε ηλικία αλλά με πολλά ενδιαφέροντα, ανοίγει τώρα τα φτερά του και στον χώρο της λογοτεχνίας με μια εξαιρετική νουβέλα. Ένα συγκινητικό αφήγημα με ανατροπές και σημαντικά μηνύματα, που κινείται παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα που ταλαιπώρησαν το έθνος μας.

Ο Π. Πολύκαρπος Κοτσασαρλόγλου, κατά κόσμον Οδυσσέας Κοτσασαρλόγλου, γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από τα Διαβατά. Τελείωσε το ενιαίο Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεαπόλεως και είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Γνώστης και ερευνητής της Ιστορίας, αναζητάει την αλήθεια πίσω από κάθε στοιχείο ή πληροφορία.

Ζητήστε το από κάθε βιβλιοπωλείο!

Σελίδα του βιβλίου:
https://www.apostaktirio-books.gr/product/η-γλυκερία-απ-τ-αϊβαλί-μια-καλημέρα-δί/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια