Παράταση παραστάσεων για το "Σοφία Βέμπο ... σε θυμάμαι" της Τάνιας Χαροκόπου με τους Γεωργία Ζώη και Μαυρίκιο Μαυρικίου στο Θέατρο Χυτήριο

 


¨Σοφία Βέμπο …. σε θυμάμαι¨ της Τάνιας Χαροκόπου στο Θέατρο Χυτήριο

 Παράταση παραστάσεων για την « Σοφία Βέμπο … σε θυμάμαι », της Τάνιας Χαροκόπου κατόπιν μεγάλης επιτυχίας  στο Θέατρο Χυτήριο.

Η ταραχώδης ζωή της Σοφίας Βέμπο «της δικής μας Σοφίας», μέσα από τις  δικές της διηγήσεις και νοσταλγικές αναπολήσεις, πλήρως τεκμηριωμένες, σε κείμενα της Τάνιας Χαροκόπου και σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, ζωντανεύει επί σκηνής, στο Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ κάθε Παρασκευή  στις   20:30. 


Η γυναίκα «θρύλος», που αγάπησε και αγαπήθηκε, που δόξασε την πατρίδα αλλά και δοξάστηκε, η γυναίκα που ερμήνευσε σημαντικά τραγούδια, αλλά και αυτή, που καθιέρωσε τα αρχοντορεμπέτικα, εξιστορεί άγνωστες πτυχές της ζωής της, στοιχεία και καταστάσεις, με μια αφήγηση συνταρακτικά απλή και ανθρώπινη.

Η συγκλονιστική καριέρα της Σοφίας, τα τραγούδια της, τα ερωτικά της σκιρτήματα, η δυναμική φιλόδοξη προσωπικότητά της, μεταφέρονται στην σκηνή, από την Γεωργία Ζώη μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Ελληνικής θεατρικής σκηνής, που ενσαρκώνει αυτόν τον τόσο νευραλγικό ρόλο και ερμηνεύει ζωντανά, τα σπουδαιότερα τραγούδια της ηρωίδας, συνοδευόμενη από τον αγαπημένο  τραγουδιστή /μουσικό /συνθέτη  Μαυρίκιο Μαυρικίου με το ακορντεόν του.


Λίγα λόγια για το έργο:


Η Σοφία στο απόγειο της καριέρας της και στα πλαίσια μιας τελευταίας συνέντευξής της, αναπολεί την πορεία της ζωής της.

Συγκινησιακά φορτισμένη, περιγράφει γεγονότα ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, που την σημάδεψαν απλά αλλά και σημαντικά.

Για πρώτη φορά στη ζωή της, εξιστορεί απροσδόκητες καταστάσεις, επαναφέρει στην μνήμη της πρόσωπα, παραστάσεις, ευχάριστες στιγμές, ερωτικές συμπεριφορές και αποκαλύπτει ιστορικά γεγονότα, σε μια διήγηση βγαλμένη από την καρδιά της.

Αναπολεί και χαίρεται, θυμάται και συγκινείται και με πραγματική έκφραση αγάπης για τα τραγούδια της, ερμηνεύει μοναδικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Πρωταγωνιστεί η Γεωργία Ζώη.

Μουσική ενορχήστρωση, τραγούδι, ακορντεόν  επί σκηνής  ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Συμμετέχουν σπουδαστές της σχολής Ιέκ Άλφα.

 

Κείμενο : Τάνια Χαροκόπου

Σκηνοθεσία : Μενέλαος Τζαβέλλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Πισσίας

Επιμέλεια παράστασης : Βασίλης Τραιφόρος

Κοστούμια : Αθηνά Τρανούλη

Φωτογράφος : Κωνσταντίνος Λέπουρης

Αrt director  φωτογράφισης : Μαριάμ Νίκου

Φώτα : Παναγιώτης Μανούσης

Κομμώσεις : Αthanasios Coiffures

Επικοινωνία και προβολή παράστασης : Νταίζη Λεμπέση | τηλέφωνο 6908502631 | email  daisylempesi@hotmail.gr |

Παραγωγή : Βάσια Παναγοπούλου 

Διάρκεια παράστασης: 1:30 χωρίς διάλειμμα 

Τιμές εισιτηρίων : 15  και 12 ευρώ 

Προπώληση εισιτηρίων : Ticketplus.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια