8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

 


8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Γεωφυσικά ανάγλυφα η έμπνευση για την οπτική ταυτότητα της φετινής διοργάνωσης!

 

Καμπύλες και ασύμμετροι σχεδιασμοί συνθέτουν την οπτική ταυτότητα της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης υπό τον γενικό τίτλο «Γεωκουλτούρα» από το δημιουργικό γραφείο Blind Studio με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε ένα βαθύ, κίτρινο χρώμα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των σχεδιαστών, «αφετηρία για την ανάπτυξη της οπτικής ταυτότητας της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης υπήρξε η αποδόμηση και ανασύνθεση των δυο συνθετικών της «Γεωκουλτούρας» (γη, κουλτούρα). Αφενός η σχεδίαση ισοϋψών γραμμών ως αποτύπωση του γεωφυσικού ανάγλυφου και αφετέρου η χρήση της τυπογραφίας αποτελούν τα δύο βασικά συστατικά της επαναδόμησης της έννοιας της «Γεωκουλτούρας» στο οπτικό επίπεδο. Η τυπογραφία ακολουθεί τη ροή των ισοϋψών γραμμών και δημιουργεί μια σειρά από εύκαμπτες και ρευστές φόρμες που αποδίδουν ένα σχεδιαστικό αποτέλεσμα ιδιαίτερο σε κάθε εφαρμογή, αλλά και ενιαίο ως οπτικό σύνολο».

Όπως αυτοσυστήνονται, «το Blind Studio πιστεύει στη δύναμη του design. Όχι στη μονοδιάστατη ή δογματική έκφρασή του, αλλά στο εύρος των εφαρμογών του με άξονα τόσο το αισθητικό όσο και το εφαρμοσμένο αποτέλεσμα. Από τη σύλληψη ενός concept μέχρι την υλοποίησή του -οπτική, λεκτική και οπτικοακουστική- μια ομάδα επαγγελματιών αναζητά, σκέφτεται και προτείνει ιδέες που αποτυπώνονται σε σχεδιαστικές μορφές. Ιδέες που προορίζονται για εταιρείες και φορείς με όραμα και στόχο την εξέλιξή τους».

Η 8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί το κοινό από τις 10 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 21 Μαΐου 2023, με ένα ποικίλο πρόγραμμα εκθέσεων και δράσεων στους χώρους του MOMus, καθώς και σε εκθεσιακούς χώρους και μνημεία της πόλης, που θα ανακοινωθεί.  


Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), διοργανώνεται από το MOMus και υλοποιείται από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.  

 

fb @ThessalonikiBiennale  

@MOMusMuseums

ig @thesssalonikibiennale  

@momus_museums

yt Thessaloniki Biennale

MOMus Museums

 

www.thessalonikibiennale.gr

www.momus.gr  

#Biennale8 #ThessalonikiBiennale #Geocultura #MOMus  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια