THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY: Γιαουρτόγλυκο cheesecake με μπισκότα κανέλας Yoghurt - sweet cheesecake with cinnamon cookies


ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

200 γραμμάρια μπισκότα κανέλας - Το ντουλάπι της γιαγιάς
70 γραμμάρια μέλι - KόRYS honey
150 gr γιαούρτι - Οικογένεια Δαφαλιά
Παγωμένο τσάι του βουνού - Biokoziakas
50 γραμμάρια κρέμα τυρί
70 γραμμάρια βούτυρο
Τριμμένη κανέλα
Φέτες λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε σε ένα Multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το ήδη λιωμένο βούτυρο σε μία φόρμα ή σε ένα τσέρκι,πιέζουμε με το κουτάλι για την βάση του μπισκότου. Ξεχωριστά ανακατεύουμε σε μία μπασίνα με ένα σύρμα την κρέμα τυρί,γιαούρτι,μέλι,μία πρέζα κανέλα και ανακατεύουμε καλά τοποθετώντας την κρέμα επάνω από το μπισκότο.
Εάν θέλουμε να έχουμε πιο σίγουρα αποτελέσματα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα πριν σερβίρουμε. Με σπασμένα μπισκότα και μέλι διακοσμούμε το γλυκό μας και λίγη τριμμένη κανέλλα. Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι στάζοντας λίγες σταγόνες επάνω στο γλύκισμα.
Συνοδεύεται με ένα παγωμένο τσάι βουνού BIOKOZIAKAS .


Ingredients for 2 people

200 grams of cinnamon cookies - To ntoulapi tis giagias
70 grams honey - KόRYS honey
150 gr yoghurt - Dafalia΄s family
Iced tea of the mountain - Biokoziakas
50 grams of cream cheese
70 grams of butter
Grated cinnamon
Lemon slices

Method

We mash the biscuits in a Multi and mix them with the already melted butter in a form or in a hoop, press with the spoon for the base of the biscuit. Separately, mix the cream cheese, yoghurt, honey, a pinch of cinnamon in a basin with a whisk and mix well, placing the cream on top of the biscuit. If we want to have more certain results, leave in the fridge for an hour before serving.
We decorate our dessert with broken cookies and honey and some grated cinnamon. Serve with slices of lemon, dripping a few drops on top of the sweetness. Its ideal company is an iced mountain tea BIOKOZIAKAS.


ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ

Chef-ing History ...
16 χρόνια εμπειρίας

~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας.

~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.

~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια

~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες

~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :

* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef

* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.

* Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .

* Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων.

* Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.

* Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.

Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη.
Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.



Eleni Koumantanou / Chef-ing History

... 16 years of experience

~ Origin from Lamia Fthiotida.

~ First professional steps in Larisa, Thessaly.

~ Resident of Athens for the last few years

~ Graduation from the public state school of Larissa with 4 scholarships


~ 13 years in the food industry as:

* Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef

* Consulting and menu creation

* Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column

* Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs.

* Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens.

* Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars.

* Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece.

Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri.

Collaborations in television and internet cooking videos .


ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΤΣΙΑ

Η pastry chef και αρτοποιός Ιωάννα Κοτσιά γεννήθηκε , μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα στην Κλειτορία του Δήμου Καλαβρύτων κι είναι 31 χρονών . Σπούδασε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστική κι έκτοτε εξασκεί αυτό το επάγγελμα στην γενέτειρα της .



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια