Χάρης Μπαλόγλου: Ο πύργος των Ταράσωβ


Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ο πύργος των Ταράσωβ" του συγγραφέα μας Χάρη Μπαλόγλου!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Στα εξήντα στερνά χρόνια του Τσαρικού Κράτους, οι δέκα τελευταίοι κόμηδες Ταράσωβ συμπλέκουν στον Πύργο τους την ατομική τους ιστορία, στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης.

Ο κόμης Ντανιήλ Ταράσωβ, γυναικάς, βίαιος, πότης και αλαζόνας αλλά ταυτόχρονα γενναίος πολεμιστής στα πεδία των μαχών, αφήνει τα γονίδιά του στους απογόνους του. Οι δράσεις του πρωτότοκου γιου, Ιγκόρ, θα κοστίσουν ακριβά στους Ταράσωβ, προκαλώντας ντόμινο καταιγιστικών εξελίξεων. Υπάρχει όμως κι ο αντίποδας, από τον νόθο γιο του, τον Βλαντιμίρ, συμπονετικό, δίκαιο και εκφραστή του Καλού.

Ο εγγονός, Σεργκέι, παραμελείται απ’ τους γονιούς του κι αποτραβιέται στον ασκητισμό. Μα ο Πειρασμός δεν τον ξεχνά… Ο αδερφός του, Αντρέι, τοξεύει βέλη πυρωμένα που βρίσκουν στόχο. Ενώ ο τρίτος αδερφός, ο ζωγράφος Βασίλη, ξεπέφτει, χωρίς όμως να ξέρει ποιος ευθύνεται γι’ αυτό ούτε πού θα καταλήξει ο ίδιος.

Ο Πύργος τι ήταν στ’ αλήθεια; Πεδίο δράσης ή κολαστήριο; Παθιασμένοι έρωτες, ίντριγκες, βιασμοί διαδραματίζονται, ενώ δε λείπουν κι ο αλτρουισμός και η εγκαρτέρηση. Δολοφονίες ανεξήγητες ή συνδέονται με κάποιον τρόπο; Μια γυναίκα με κόκκινη ρόμπα κινείται στους διαδρόμους του Πύργου…

Οι Ταράσωβ εγκαταλείπουν τον Πύργο τους λίγο πριν ξεσπάσει η Επανάσταση. Άλλοι μένουν στην πατρίδα κι άλλοι φεύγουν. Ποιοι καταφέρνουν να ξεφύγουν από τη μοίρα της οικογένειας των κομήτων Ταράσωβ; Κι ο Πύργος των κομήτων της Αγίας Πετρούπολης τι απέγινε;


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χάρης Ν. Μπαλόγλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά μεγάλωσε στο Πορτ-Σάιτ, όπου τελείωσε το λύκειο της Ελληνικής Κοινότητας. Φοίτησε στη Φαρμακευτική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ρόδου, όπου του ζητήθηκε να γράψει τον ύμνο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Ο Ύμνος γράφτηκε, επαινέθηκε και μελοποιήθηκε από τον καθηγητή/συνθέτη Ιωάννη Μαλαφή.

Μετανάστευσε στην Αυστραλία, όπου παρέμεινε για τέσσερα χρόνια.

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας σπούδασε ζωγραφική και εικαστικές τέχνες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, βραβεύτηκε σε διαγωνισμό διηγήματος της εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ.

Επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε ως καθηγητής σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αθήνας. Ίδρυσε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών μαζί με τη σύζυγό του, με παραρτήματα σε προάστια της Αθήνας.

Εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές του, νουβέλες, φιλοσοφικές μελέτες, μεταφράσεις από την αρχαία ελληνική ποίηση.

Η ποιητική του συλλογή Χρησμοί (Μελβούρνη) μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα από το Mitchell University στην Canberra της Αυστραλίας.

Έχει συγγράψει είκοσι τέσσερα έργα έως σήμερα.

Έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις στην ελληνική τηλεόραση.

Βιογραφικό σημείωμα και ένα σονέτο του περιλαμβάνεται στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Χάρη Πάτση.

 

Έργα του Χάρη Ν. Μπαλόγλου που εκδόθηκαν:

• Τονισμένα Δάκρυα, ποιητική συλλογή

• Χρησμοί, ποιητική συλλογή

• Απομόνωση, νουβέλες

• Το Μυστηριακό Αλφάβητο, φιλοσοφική μελέτη

• Λόγος Και Αριθμός, φιλοσοφική μελέτη

• Ομηρικοί Ύμνοι, νεοελληνική μετάφραση

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 310

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-092-9

Τιμή: 15,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Ο πύργος των Ταράσωβ" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/o-pirgos-ton-tarasov/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια