Στέλλα Τζίβα: "Αυτή η χρονιά αποτελεί για μένα μια περίοδο αυξημένης δημιουργικότητας"


Ένα τραγούδι για τα αδεσποτάκια με τη φωνή του Πέτρου Γαϊτάνου, στάθηκε η αφορμή να γνωρίσουμε την ταλαντούχα συγγραφέα και στιχουργό Στέλλα Τζίβα. Το τραγούδι «Μπαλού» περιλαμβάνεται στο album «ΑΣΗΜΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ».


Μιλήστε μας γι’ αυτό κ. Τζίβα.

Γράφοντας την «Μπαλού» προσδοκούσα να παρακινήσω τους συνανθρώπους μου, και ιδιαιτέρα τους νέους, να ευαισθητοποιηθούν ως προς τη στάση που οφείλουμε όλοι να έχουμε προς τους τετράποδους φίλους μας είτε είναι αδεσποτάκια είτε όχι.

«Η Μπαλού» περιέχεται στο ψηφιακό album με τον τίτλο «Ασήμι και χρυσόσκονη» και σηματοδοτεί την αρχή ενός πολυσυλλεκτικού κύκλου τραγουδιών. Όλα τα τραγούδια διαπνέονται από συναισθήματα, χρώματα, ονειρικές εικόνες, ποιητικό λόγο και πρωτότυπες μελωδίες σε μουσική της βραβευμένης συνθέτριας Πηγής Λυκούδη και στίχους δικούς μου. Το album κυκλοφορεί ψηφιακά από την MLK σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν με εξαιρετική ευαισθησία ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Βασίλης Γισδάκης και η Γεωργία Αγγέλου. Το εικαστικό μέρος φιλοτέχνησε αριστοτεχνικά ο βραβευμένος εικονογράφος Βασίλειος Γρίβας.

Το album μας αυτό προσφέρεται με μεγάλο ενθουσιασμό και αγάπη τόσο στα μικρά όσο και τα μεγάλα παιδιά!


Είχατε τη χαρά να ακούσετε στίχους σας και με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα.

Ο κος Νταλάρας, τον οποίο θαυμάζω απεριόριστα, ερμήνευσε το τραγούδι «Παραμύθια κι απόψε» που περιέχεται στο μουσικό album «Φόραγε κίτρινο σκουφί» της συνθέτριας Τατιάνας Ζωγράφου, με την οποία είχα τη χαρά και την τιμή να συμπράξουμε και να δημιουργήσουμε αυτό το υπέροχο τραγούδι. Ήταν μία υπέροχη συνεργασία, μία ευλογημένη στιγμή που θα τη θυμάμαι με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση.

 

Το βιβλίο σας «Το Φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει» εκτός από την ιστορία περιλαμβάνει τις παρτιτούρες των πρωτότυπων τραγουδιών καθώς και τη θεατρική διασκευή της. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εγχείρημα. Μιλήστε μας για το βιβλίο σας.


«Το Φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ. 

Το βιβλίο περιέχει και τις παρτιτούρες των τραγουδιών καθώς και τη θεατρική διασκευή της ιστορίας με τη συνεργασία της παιδαγωγού Άννας Αθανασιάδου. Η θεατρική διασκευή έγινε με την προοπτική κάποιας θεατρικής παράστασης, είτε στα πλαίσια μιας σχολικής εορτής είτε σε κάποιο θέατρο είτε ακόμα για να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά σπίτι τους καθώς θα δραματοποιούν την ιστορία αυτή με την οικογένειά τους. 

Η ονειρική εικονογράφηση είναι της ταλαντούχας εικονογράφου Κατερίνας Παϊσίου

Το βιβλίο μιλά για ένα μεγάλο ταξίδι, για μία μεγάλη περιπέτεια που είναι η περιπέτεια της αγάπης. Ο ήρωας της ιστορίας, το Φυλλαράκι κρέμεται από ένα κλαδί ενός μεγάλου γέρικου δέντρου μέσα σε ένα δάσος και επιθυμεί με όλη του την ύπαρξη να ελευθερωθεί, να ξεκολλήσει από ό,τι το κρατά δεμένο και να ταξιδέψει για να γνωρίσει όλον τον κόσμο, τη χαρά της ζωής και τις άπειρες προοπτικές της. Το όνειρό του δεν το ξεχνά αλλά το κάνει τέχνη, το κάνει τραγούδι περιμένοντας τη μεγάλη στιγμή. Και η μεγάλη στιγμή φτάνει. Ο Μεγάλος Άνεμος το αποκόπτει από το κλαδί του και ο ήρωας μας, ελεύθερος πια, ξεκινά να ζήσει την περιπέτεια. Αυτό το μικρό ασήμαντο Φυλλαράκι γίνεται ο θριαμβευτής της ζωής γιατί γνωρίζει και δίνεται στην αγάπη. Κατορθώνει να ξεφύγει από την ατομικότητά του, τον εγωκεντρισμό του, τα κλειστά όριά του, να σχετιστεί και να ζήσει πραγματικά, γιατί ό,τι δεν είναι σχέση δεν είναι ζωή. Μόνο η αγάπη μπορεί να ολοκληρώσει τον άνθρωπο, να νοηματοδοτήσει τη ζωή του, να τον γεμίσει χαρά και ευτυχία. Όποιος καταφέρει να έχει αγάπη στην καρδιά, τότε η κάθε μέρα του είναι μέρα γιορτής. 

«Το Φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει» είναι ένα βιβλίο με πολλά μηνύματα και ο κάθε αναγνώστης θα βρει το δικό του προσωπικό μήνυμα. Είναι ένα βιβλίο που μας αφορά όλους. 

 

Τι άλλο ετοιμάζετε για το επόμενο διάστημα;


Είμαι πολύ χαρούμενη που αυτή η χρονιά αποτελεί για μένα μια περίοδο αυξημένης δημιουργικότητας. Εκτός από τις νέες ηχογραφήσεις του ψηφιακού album μας «ΑΣΗΜΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ» με τη συνδημιουργό Πηγή Λυκούδη, ετοιμάζω και άλλα νέα, όμορφα πράγματα που ανυπομονώ να τα μοιραστώ μαζί σας. Και σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου Stella Tziva στο youtube, όπου μπορείτε να ακούσετε μουσικές συνθέσεις μου από το album μου Ariadne, καθώς και από τα μουσικά βιβλία μου που κυκλοφορούν από τον εκδοτικό μουσικό οίκο Orpheus-Μάριος Νικολαΐδης, στην Αθήνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια