4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510, από την Τετάρτη 7 έως Τρίτη 13 Ιουνίου, στο ΘΕΑΤΡΟ


4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510
Από 7 - 13 Ιουνίου
Στο ΘΕΑΤΡΟ (Σαχτούρη 4, Ψυρρή)



 

Το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 επιστρέφει  δυναμικά από την Τετάρτη 7 έως Τρίτη 13 Ιουνίου, για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή του Ψυρρή.

120 καλλιτέχνες ανεβαίνουν  στην Θεατρική σκηνή, με 20 Παραστάσεις Θέατρου και Χορού, Μουσικής και Ταινίες Μικρού Μήκους.

Για μια εβδομάδα ανοίγει ένα παράθυρο τέχνης  στο κοινό,  που μέσα από τις  πολλαπλές δράσεις του Φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια  διαφορετική παράσταση.


Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας και  Ζωγραφικής, Bazaar Βιβλίου και Χειροποίητων ειδών δώρου.

Προσκαλούμε τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν Δωρεάν μαθήματα Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού, Ραδιοφωνικής Παραγωγής και Pilates από τους  καθηγητές του ΧΩΡΟΣ 2510.


Το Φεστιβάλ έχει και Διαγωνιστικό χαρακτήρα προσφέροντας στους 3 πρώτους νικητές, δωρεάν παραχώρηση θεατρικής σκηνής στο Θέατρο 2510 για την θεατρική σεζόν 2023-2024.

Στόχος του Φεστιβάλ Θέατρου 2510, είναι να προσφέρει  ένα χώρο έκφρασης σε καλλιτέχνες, να ενώσει διαφορετικά είδη τέχνης, και ταυτόχρονα να ενισχύσει την συνεργασία και την αλληλεγγύη των καλλιτεχνών, σε μια εποχή που η Τέχνη έχει άμεση ανάγκη την στήριξη μας και εξακολουθεί να λειτουργεί ως ένα  μέσον για αφύπνιση, δημιουργία, και εξέλιξη.


Το ΘΕΑΤΡΟ 2510 με αγάπη και πάθος για την τέχνη του θεάτρου δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και στεγάζεται στην καλλιτεχνική γειτονιά των Εξάρχειων. Έκτοτε έχει φιλοξενήσει αρκετές θεατρικές παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Κάθε μέρα στο Ισόγειο και στον Α’ όροφο του Θεάτρου με  Ελέυθερη Είσοδο:

17.00 -20.00  EΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  με τίτλο «ΚΑΘΑΡΣΙΣ» ΙΙ της Θάλειας Καραγκούνη και του Παναγιώτη Λουκόπουλου

Εξιλέωση... με σκοτάδι και φως. ... διʼ ἐλέου καὶ φόβου περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν. Οι φωτογράφοι Θάλεια Καραγκούνη και Παναγιώτης

 Λουκόπουλος, προσπαθούν με έναν φωτογραφικό διάλογο, να εξαγνίσουν τα παθήματα και τις ενοχές της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας.


17.00 -22.00  EΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


17.00 -23.00  ΒΑΖΑΑR με Βιβλία, Χειροποίητα Είδη Δώρων, Κοσμήματα

*Κατά την διάρκεια το Φεστιβάλ θα λειτουργεί και Bar για την οικονομική ενίσχυση του ΧΩΡΟΥ 2510.

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 7/6



20.00:  «ΜΕ ΤΗΝ ΨΙΛΗ» Stand Up Comedy

Η  μία κοντεύει τα σαράντα, μεγαλώνει παιδιά και την ίδια στιγμή διαγνώστηκε με  ΔΕΠΥ και αυτισμό, ενώ η άλλη κοντεύει τα 28, θέλει να τα παρατήσει όλα και την απασχολεί που την απασχολούν τα γκομενικά της.

Η παράσταση «Με την ψιλή» αποτελεί δυο καταθέσεις ψυχών από δυο ανθρώπους που αν δεν είχαν την κωμωδία θα είχαν ίσως βρει κάτι άλλο να κάνουν.

Παίζουν οι:  Οδέττη Κουγέα, Μελίνα Κόλλια

 

21.15:  «CAMINO REAL» του Tennessee Williams. Σκηνοθεσία-Διασκευή Ανδρέα Ζαφείρη( Θεατρική Ομάδα 2510)

 Από τα πιο δύσκολα, εάν όχι το πιο δύσκολο, του γνωστού συγγραφέα, που σπάνια ανεβαίνει στη σκηνή. Γραμμένο το 1953 παρουσιάζει έναν συμβολικό κόσμο ονείρου και ιστορίας, με ανθρώπινες σκιές που κινούνται μέσα σε στενά περιθώρια ζωής, χωρίς ελπίδες. Μια επίκαιρη αναφορά πάνω στο κοινωνικό και ψυχικό αδιέξοδο, στη χαμένη αγνότητα, της Δύσης και της Αμερικής της παρακμής, όπου τα όνειρα συντρίβονται και κυριαρχεί ο ευτελισμός των ανθρώπινων αξιών. Υπάρχει ελπίδα μέσα στη σύγχρονη δυστοπία, αναρωτιέται το έργο και ο θεατής καλείται να απαντήσει.

Παίζουν οι : Παίζουν οι : Άννα Κάργα, Άσπα Κατσίκη, Αναστασία Κυριαζοπούλου, Τζουλιάνο Λάζε, Χαρά Λέτσου, Δημήτρης Μπαλάσκας, Σάντυ Μπλάνα, Ζήνια Μωράκου, Κοροβέση, Ευστράτιος - Ερμής Νικολούδης, Χανάν Νταούντι, Μαρία Παπουτσή, Καίτη Σταθοπούλου


22.15: «ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ» Stand UpComedy, Σκηνοθεσία - Κείμενο του Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Η Μαρία Αντουανέττα επιστρέφει και μας εξηγεί, μέσω μιας εξομολόγησης, το γιατί η Δημοκρατία είναι πολύ καλύτερη από τη Μοναρχία για όσους θέλουν να συνεχίσουν να τρώνε, χωρίς φόβο για τους ξεβράκωτους, το γλυκό τους Παντεσπάνι.

Παίζει η: Αναστασία Χατζηθεοδωρίδου

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 8/6 



20.00:  «ΚΛΕΨΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ» του Dario Fo. Σκηνοθεσία-Διασκευή Ανδρέα Ζαφείρη

(Θεατρική Ομάδα 2510)

Στη μαύρη αυτή, πολιτική κωμωδία, νεκροθάφτες, πόρνες, πολιτικοί, καλόγριες, τρόφιμοι ψυχιατρείου, αστυνομικοί και μαύρες χήρες, μπλέκονται σε ένα εξωφρενικό γαϊτάκι παρεξηγήσεων και συμβάντων με σκοπό, στο τέλος, να αποκαλυφθεί ότι ... spoiler δεν κάνουμε.

Παίζουν οι:  Ανθίμου Αλεξία, Ασημακοπούλου Βαρβάρα, Βαρελάς Νικόλαος, Βλαχάκης Σωτήρης, Γαβριηλίδης Παναγιώτης, Κατράμανης Αριστείδης, Κολιού Αγγελική, Κουμπή Μαριαλένα, Κουκουτεγου Γιώτα, Λύκου Δήμητρα, Μαγκούτας Γιώργος, Μαργαρίτης Λευτέρης, Παπαδημητρίου Νάνσυ, Παπακώστας Αλέξανδρος, Παπασωτηρίου Βασιλική, Πολίτη Μυρσίνη, Σιάννος Τομέ-Γιώργος.



21.15:  «ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» του Eduardo De Filippo. Σκηνοθεσία-Διασκευή Ανδρέα Ζαφείρη( Θεατρική Ομάδα 2510)

Η κωμωδία του Eduardo De Filippo,μας μεταφέρει στη Νάπολη, σ’ ένα τεράστιο σπίτι όπου συγκατοικούν άνθρωποι και φαντάσματα, ψυχές πονεμένες, καταραμένες αλλά και αθώοι, ερωτευμένοι και μικροκομπιναδόροι, ήρωες όλοι της φημισμένης κωμωδίας. Μια διαχρονική, κωμική, ματιά σε μια κοινωνία όπου τα «φαντάσματα» είμαστε όλοι και όλες εμείς και όπου τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, την αλήθεια και το ψέμα, εντός και εκτός μας , συγχέονται.

Παίζουν οι:  Παίζουν οι: Αντωνέλλου Δέσποινα, Αυγέρης Σωτήρης, Γιλντίζ Ντιρεντζάν, Γκέτσου Μαρίαν Μαγδαληνή Ζίνδρου Αλεξάνδρα, Κουτσογιάννη Ειρήνη, Κυριάκη Ναταλία, Ντούτσκα Ετιέν Στέφανος, Παπαμιχαήλ Ειρήνη, Πουσίνη Δέσποινα ,Σακελλαριάδη Ιωάννα, Σουρμελάκη Ειρήνη, Σταυροπούλου Ελευθερία, Τζουρντός Ευάγγελος



22.15«SWEET DREAMS..BITTER REALITIES» 

της Τίνας Βασιλοπούλου (Ομάδα 4 action) 

Ένα καμπαρέ ονείρων...Αναζητήσεων ερωτευμένων με την ύπαρξη...Το ανθρώπινο.

Ένα καμπαρέ μεταξύ της αρχής και του τέλους...

Εκεί που τα γλυκά όνειρα στενεύονται σε πικρές πραγματικότητες.

Ωσότου απελευθερωθούν να επιστρέψουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Στην αρχή...



Παίζουν οι: Αναστασία Βαμβακούση, Τίνα Βασιλοπούλου, Βαλέρια Ζαγάρη, Στεφανία Κωσταρέλου,Εύη Μασιάλα, Ανδριάνα Ντάση, Κατερίνα Σκόρδη, Τσούρα, Πόπη Φραγκουδάκη, Όλγα Φωτίου και ο Κωνσταντίνος Σκούντζος  ΣαξόφωνοΓιάννης Ψειμάδας

 

23.15 -23.30: «EΡΩΤΑΣ»

Μονόλογος με κείμενα από: Crave Sarah Kane, Ανθρώπινη Φωνή Ζαν Κοκτώ, Σαλώμη Oscar Wilde

Παίζει η: Ειρήνη Αφεντούλη

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9/6


19.00: «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΟΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ»  

της Virginia Woolf. Σκηνοθεσία Αρχοντούλα Παναγιωτακοπούλου 

Η αφηγήτρια παρατηρεί μια νυχτοπεταλούδα την ώρα που πεθαίνει. Περιγράφει το θάνατο της και μας δίνει την κοσμοθεωρία της για τη ζωή και το θάνατο. Στο τέλος η αφηγήτρια που είναι η ίδια η Βιρτζίνια Γουλφ αυτοκτονεί.  Το πιο αυτοβιογραφικό και αλληγορικό κείμενο της Βιρτζίνια Γουλφ ανεβασμένο για πρώτη φορά.

Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Αρχοντούλα Παναγιωτακοπούλου 

 


20.00: «ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» του Eduardo De Filippo, Σκηνοθεσία -Διασκευή Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510 )


 

21.15:  «ΚΛΕΨΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ» του Dario Fo, Σκηνοθεσία -Διασκευή Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510 )

 

22.15:  «EΞΟΔΟΣ» από την ΧΟΡΩΔΙΑ 2510 & CompArte

Δύο χορωδίες που αποτελούνται από ερασιτέχνες με βαθιά αγάπη στην φωνητική και κοινωνική συνύπαρξη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα, a cappella (χωρίς συνοδεία) αλλά και με συνοδεία πιάνου, από όλο το φάσμα της χορωδιακής μουσικής. Μουσική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του 20ου αιώνα, παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική μουσική

 

23.15-23.40: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ Μικρού Μήκους του Ανδρέα Παύλου

«ΠΑΓΩΤΑ»

Η Τζο ζει με το αγόρι της μέχρι που μια νέα γειτόνισσα μετακομίζει στο απέναντι διαμέρισμα. Η ανακάλυψη της queer πλευρά της έρχεται μέσω ενός παγωτού.

 «A or B»

Αν απο μια απάντηση κρινόταν όλη σου η ζωή θα τη σκεφτόσουν διπλά (μάλλον). Σηκώνεις το θυροτηλέφωνο και καθορίζεις τη ζωή σου;

*Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με τον Σκηνοθέτη

 

 ΣΑΒΒΑΤΟ 10/6


17.00-18.00:  ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ PILATES με την Στέλλα Παπαδήμα

18.00-19.00:ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡ.ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ με την ηθοποιό Χαρά Νικολάου

(Για την συμμετοχή στα δωρεάν μαθήματα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης)

19.00:  «ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» του Eduardo De Filippo, Σκηνοθεσία -Διασκευή Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510 )

 


20.15: «ΌΤΑΝ  ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ  ή ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ» της  Βασιλεία Βλάχου

Ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο απόλυτο δράμα και την απόλυτη κωμωδία.
Σε μια δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα, δυο γυναίκες μάνα και κόρη, παλεύουν μέσα από την καθημερινότητά τους να παραμείνουν ψύχραιμες και δυνατές, χωρίς να χαθούν αυτές οι λεπτές ισορροπίες που μπορούν εύκολα να τις οδηγήσουν σε ακραίες συμπεριφορές. Μια παράσταση που φωτίζει τον ισχυρό δεσμό μάνας και κόρης.



Παίζουν οι:  Βασιλεία Βλάχου και Μαριάννα Ντίρου



 21.15  «ΖΑΝ ΝΤ’ΑΡΚ» του Αλέξανδρου Πενταρά και της Ναταλίας Ηλία

Πρόκειται για ένα Rock- Hip hop Musical με εντάσεις, προκλήσεις, διαμάχες, διάχυτο χιούμορ και συγκινήσεις. Ένα ιστορικό έργο, μια βιογραφία που καταπιάνεται με τα γεγονότα που συνέβησαν από την στιγμή που ο Κάρολος Ζ' ανέθεσε στην Ιωάννα της Λωρραίνης στράτευμα για την απελευθέρωση της Ορλεάνης μέχρι και την δίκη που στήθηκε εις βάρος της και εν τέλει τη θανάτωσή της στην πυρά. Τον πολυμελή θίασο πλαισιώνει ζωντανή ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Πενταρά.

 Παίζουν οι: Ναταλία Ηλία, Χρήστος Τσιφτσής, Παναγιώτης Λεονταρίτης, Δημήτρης Μιχελής, Βασίλης Γκιόκας, Ευαγγελία Ντούμα, Ντομένικα Ρέγκου, Άννα Ελεωνόρα Ριέρα  Μουσικοί:  Κιθάρα: Αλέξανδρος Πενταράς, Μπάσο: Απόλλωνας Πετρόπουλος, Πλήκτρα: Νίκος Ζενεμπίσης, Τύμπανα - Κρουστά: Κωνσταντίνος Πλάκας

 


22.15: «BONDS and BOUNDS ( ΔΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΑ)» της Μαίρης Τσαρέα

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό.,Είναι μια Interactive Performance, οπου με  Τεχνικές του Physical Theatre – Creative Dance, ανάμεσα στους συντελεστές της παράστασης και του κοινού,δημιουργήθηκε το ερώτημα  Από ποια δεσμά θελουμε να ξεφύγουμε αλλά και κυρίως τι είδους δεσμό έχουμε αναπτύξει με αυτά ,που μας εμποδίζει να τα σπάσουμε;



Παίζουν οι: Μαίρη Τσαρέα, Ιωάννης Γεωργέας, Χρήστος Αλεξόπουλος, Τάνυα Βασδάρη


23.15:  ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΤΜΗΜΑ ΚΙΘΑΡΑΣ του ΧΩΡΟΣ 2510

Ο Romanos the Melodian και οι μαθητές του παρουσιάζουν κομμάτια ΄για κλασική κιθάρα και στην συνέχεια τραγούδια σε έντεχνο και ροκ ύφος.

Ερμηνεύουν οι: Βασίλης Ρωμανός, Στέφη Στάμου,Ευαγγελία Μακρή, Ελευθερία Σταυροπούλου, Δέσποινα Παπαδάκη.

00.00:  ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ με τον Ζαχαρία Μπασιά

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής με την κιθάρα του θα παίξει τραγούδια από την δισκογραφία του, μαζί με διασκευές από αγαπημένα κομμάτια Ελλήνων και ξένων δημιουργών σε ήχους poprock και έντεχνου.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/6


18.00-19.00:  ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ με τον Δημήτρη Μειμάρη  (Ραδιοφ.Παραγωγό του 2510 Radio )

(Για την συμμετοχή στα δωρεάν μαθήματα είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης )

 


19.00: «SPECTRUM. Μια παράσταση Improv1» ΠΡΙΣΜΑ, 8 ΑΛΗΘΕΙΕΣ, 1 ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

Σε κάθε παράσταση, 8 χαρακτήρες θα συναντηθούν επί σκηνής, έχοντας ως κοινή αφετηρία τη σχέση τους με τον «πρωταγωνιστή-κλειδί» της ιστορίας. Μέσα από τη δική

τους ματιά, θα ξεδιπλωθεί μια κοινή πραγματικότητα, όπου κάθε εξέλιξη είναι πιθανή και κάθε αλήθεια βρίσκει τη θέση της…



Παίζουν οι: Στέφανος Βαλαντάσης, Χριστίνα Διαμάντη, Σάντρα Δόμβρου, Ειρήνη Κοκκίνου, Θοδωρής Μαγκαβέτσος, Ακριβή Μπερδεμπέ, Αλέξανδρος Παπακώστας, Μαρία Ρηγοπούλου

 


20.15: «ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΙΑ ΑΙΘΕΡΟΣΥΝΟΔΟΥ» της Βουρλιώτη Μυρσίνης

Ενας κωμικός μονόλογος με την συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στην αρχή ήταν ένα όνειρο... Το όνειρο έγινε μια ονειρεμένη καθημερινότητα στους αιθέρες… Οι αιθέρες έγιναν  καθημερινές περιπέτειες.  Όνειρατα, περιπέτειες, αναμνήσεις και απρόοπτα μπήκαν σε μια βαλίτσα κι έγιναν παράσταση.  Mιά παράσταση λίγο πιο πάνω από τα σύννεφα σε μια καμπίνα αεροπλάνου.  

Παίζουν oι: Βουρλιώτη Μυρσίνη, Ελένη Δημητροπούλου

 

21.15:  «CAMINO REAL» του Tennessee Williams. Σκηνοθεσία -Διασκευή Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510 )

 

22.15:  «1>3»  Παράσταση Σύγχρονου Χορού από ΟΜΑΔΑ FDA

Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Δεν θα βρεις δύο ολόιδια πλάσματα αλλά κάποιους με τους οποίους σας ενώνει κάτι κοινό. Κοινό. Κοινοτυπία. Κοινότητα. Κοινωνία. Μην κλείνεις τα μάτια όταν ξαφνιάζεσαι. Μπορεί να χάσεις την καλύτερη στιγμή. Τρείς γυναίκες μπορούν να γίνουν μία;

Χορεύουν οι: Μάρα Ξυλά, Μαριάννα Θαμπάτ, Αλμπίνα Σαμσονίδου

 

22.45 -23.00:  Oriental & Belly Dance  από το Τμήμα του  Χώρος 2510

Ο Χορός Oriental ή Belly Dance έχει τις ρίζες του από τις Αραβικές χώρες έχοντας μία τεράστια ιστορία πίσω του. Στη Μέση Ανατολή ακούγεται ως Raks Sharki που σημαίνει Χορός της Ανατολής, ενώ το Belly Dance που είναι στην ίδια οικογένεια έχει πάρει την ονομασία αυτή από την Δύση με βάση την αμερικανική ερμηνεία. Το τμήμα Οriental της Μαριάντα Αντωνίου παρουσιάζει 3 χορογραφίες.

Χορεύουν οι: Αλεπάκου Εβελίνα, Αντωνίου Μαριάντα, Δρούκα Βίκυ, Καρσλίδου Ναταλία, Παπαγιαννοπούλου Πωλίνα, Τζιλαλή Ηλέκτρα, Χριστοπούλου Δανάη

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/6


20.00:  «CAMINO REAL»  του Tennessee Williams. Σκηνοθεσία -Διασκευή Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510)

 


21.15   «BALLET  PROJECT CLASS TO STAGE» 

της χορογράφου Ζωζώ Κυβεριώτη  

Η παράσταση αναφέρεται στη ζωή των χορευτριών μέσα από την υποχρεωτικά καθημερινή εξάσκηση και τις πρόβες μέχρι την ολοκλήρωση ενός χορευτικού κομματιού. Με βάση την εκγύμναση της χορεύτριας στο ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ξετυλίγουμε χορεύοντας ελεύθερες χορογραφίες και κομμάτια από το Κλασικό Ρεπερτόριο.Ένας αδιάκοπος συνεχόμενος αγώνας δουλειάς ,χρόνων,πειθαρχίας ,πόνου αλλά και ευχαρίστησης ,ικανοποίησης και πληρότητας. Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες , σ ' αυτούς που γνωρίζουν ή που θέλουν να αποκτήσουν μια εικόνα για το επάγγελμα της χορεύτριας μπαλέτου

Χορεύουν οι: Σοφία Ελευθερίου, Εύα Μιχαηλίδου, Ζωζώ Κυβεριώτη, Σταυρίνα Πολυδώρου, Ζωή Ριγκλέα


 

22.15   «ΚΛΕΨΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ» του Dario Fo. Σκηνοθεσία -Διασκευή Ανδρέας Ζαφείρης (Θεατρική Ομάδα 2510 )

 

TΡΙΤΗ  13/6  



20.00:
 «ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» του Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Μια Θεατρική – Μουσική παράσταση για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον γεμάτο ταλέντο και αυτοκαταστροφικό "Ασυμβίβαστο".  Ο "αιώνιος έφηβος", που ακόμη και σήμερα τα τραγούδια του συντροφεύουν τις νύχτες μας.  Ένας βιωματικός καλλιτέχνης, που έκανε τη ζωή του κραυγή για την αγάπη, ο δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά, θα μας μιλήσει, χωρίς λογοκρισία αυτή τη φορά, για τον "Δαίμονα Εαυτώ" τις σκιές μέσα του και γύρω του, που μετέτρεψε σε νότες και στίχους.

Παίζουν οι: Θανάσης Πεθεριώτης 

 


21.00: «ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ» του Ανδρέα Ζαφείρη (Θεατρική Ομάδα 2510)

Μια θεατρική-μουσική παράσταση για τον "Άγιο των Εξαρχείων", τη ζωή, το έργο του και τις ιδέες του, που δεν άντεξε την ταχύτητα του ήλιου μέσα του, και σαν άλλος Ίκαρος κάηκε πετώντας ψηλά. Πρόλαβε όμως να αφήσει μερικούς από τους πιο ευαίσθητους αλλά και τους πιο άγριους και ουσιαστικά κοινωνικούς στίχους της πρόσφατης ελληνικής μουσικής..

Παίζει ο: Βαγγέλης Παπαχρήστος

 

22.00: « ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣΜΩΝ» από την Ομάδα ReAct(Θέατρο Των Αλλαγών)

 Μικρές ή μεγάλες εξομολογήσεις σε καθημερινές ή λιγότερο καθημερινές ιστορίες μπλέκονται σε έναν παράλογο χορό παρεξηγήσεων, τόσο παράλογο όσο και οι ανθρώπινες σχέσεις. Μια σπονδυλωτή παράσταση εμπνευσμένη, μεταξύ άλλων, από τα έργα «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» της Λένας Κιτσοπούλου, «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα» του Ουίλι Ράσελ, «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ και «Εφτά Λογικές Απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυσαλίδη.

Παίζουν οι: Δημήτρης Βουτσής, Χριστίνα Ηλία, Κωνσταντίνος Κατσούγκρης, Κλέλια Μαμουνάκη



 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:


Ημ/νιες Παραστάσεων:

Τετάρτη 7/6 εως Τρίτη 13/6

 

Τιμές Εισιτήριων:

Κάθε Παράσταση: 5€ 

Για 3 Παραστάσεις: 13€


Διοργάνωση Φεστιβάλ – Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Ελευθερία Σακαρέλη

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ανδρέας Ζαφείρης, Χαρά Νικολάου

Φωτιστική Κάλυψη: Farao Music Productions

Πληροφορίες - Τηλ.Κρατήσεων: 6955445130, 6975535197, 6942962965


ΘΕΑΤΡΟ: Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή


Fb: Θεατρική Ομάδα 2510: https://www.facebook.com/groups/160315452935307

XΩΡΟΣ 2510:https://www.facebook.com/profile.php?id=100064741057493

Ιnsta:  theater2510, https://www.instagram.com/2510inst/

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια