Γιούλη Ψαρράκη: "Η γνώση είναι ισχυρό εργαλείο για την αλλαγή των συνηθειών μας"


Η σημερινή καλεσμένη των Τεχνών πέρα από συγγραφέας είναι και 
Freedom Coach, με ειδίκευση στην ελευθερία του ατόμου από το αλκοόλ, και Mindfulness Instructor. Το βιβλίο της αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό αυτοβελτίωσης, που φέρει τον τίτλο «ΑΝΕΥ» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρμός». Είναι η Γιούλη Ψαρράκη και πάμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα.


Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου


Κυρία Ψαρράκη, το ενδιαφέρον σας για την τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου αποτελεί τα τελευταία χρόνια αντικείμενο μελέτης για εσάς, καθώς επαναπροσδιόρισε και τη δική σας σχέση απέναντι στα πράγματα. Ποιο υπήρξε το βασικό ερέθισμα που σας ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση;

Το βασικότερο μου ερέθισμα ήταν το προσωπικό μου βίωμα. Το αλκοόλ ήταν μέρος της ζωής μου για 20+ χρόνια. Χωρίς να έχω καταχρηστική σχέση, τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει και έπαιρνε περισσότερα από όσα μου έδινε. Παρ’ όλες τις προσπάθειες μου να ορίσω εγώ αυτή τη σχέση, έβλεπα ότι ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσω τις υποσχέσεις που έδινα στον εαυτό μου. Ήξερα ότι έπρεπε να υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περνάει κάποιος καλά και άκουσα επιτέλους τη διαίσθησή μου για να το μάθω. Το είχα δοκιμάσει με τον τρόπο του αλκοόλ και τα πράγματα έμοιαζαν να μην έχουν την εξέλιξη που ήθελα. Η αλήθεια είναι ότι μόνο χειρότερα γίνονται με τον καιρό τα πράγματα. Ειδικά στην προ - εμμηνόπαυση. Είχα βαθιά μέσα μου την πεποίθηση ότι το ένα ποτήρι κρασί τα βράδια ήταν η ώρα μου, η φροντίδα μου. Μπορεί μετά να είχα χάλια ύπνο, χαμηλή ενέργεια και ψυχικές διακυμάνσεις αλλά ποτέ δεν κατηγορούσα το αλκοόλ για αυτό. Ένιωθα όμως ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Ότι είχε έρθει η ώρα να βγάλω τις παρωπίδες, να δω το αλκοόλ για την εθιστική τοξίνη που είναι και να βρω έναν καλύτερο τρόπο να με φροντίζω. Όταν το απομάκρυνα και άρχισα να μελετώ σε βάθος τι είναι και πώς επηρεάζει το σώμα και το πνεύμα μας, αποφάσισα ότι έπρεπε να μοιραστώ τα ευρήματα όλης αυτής της έρευνας αλλά και του προσωπικού μου βιώματος με την ελπίδα ότι κι άλλοι άνθρωποι που βιώνουν κάτι αντίστοιχο μπορεί να βοηθηθούν. Τα μηνύματα του κόσμου, η αγάπη τους για το ΑΝΕΥ και η μεταμόρφωση που βιώνουν διαβάζοντάς το πιστοποιούν το γεγονός ότι κάποιες φορές πρέπει να ακούμε τη διαίσθησή μας και να πηγαίνουμε κόντρα στους φόβους και τις ανασφάλειες μας.

Είστε Freedom Coach με ειδίκευση στην ελευθερία του ατόμου από το αλκοόλ. Μιλήστε μας γι’ αυτή σας την ιδιότητα.

Η έρευνα που έκανα για το βιβλίο άνοιξε πολλούς δρόμους μπροστά μου. Το coaching ήταν ένας από αυτούς. Το να βοηθώ τον κόσμο να επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με το αλκοόλ νιώθω ότι είναι ο δρόμος μου και θέλησα να τον ακολουθήσω εξοπλισμένη με τα καλύτερα προγράμματα coaching, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, πάνω στο αντικείμενο. Ήθελα να μπορώ να προσφέρω στον κόσμο λύσεις που θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει ξανά τον έλεγχο αυτής της συνήθειας μέσα από μεθόδους βασισμένες στη νευροεπιστήμη και τη συμπόνια. Ναι γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι όταν αγκαλιάζουμε την επιστήμη με συναίσθημα, γίνονται θαύματα. Στόχος της μεθόδου που ακολουθώ δεν είναι ο κόσμος να κρατιέται μακριά από το αλκοόλ με τη δύναμη της θέλησης. Ο στόχος των προγραμμάτων μου είναι ο κόσμος να αλλάζει την επιθυμία που έχει ως προς το αλκοόλ. Άλλωστε εκεί βρίσκεται και η ελευθερία γιατί όταν δεν υπάρχει επιθυμία, δεν υπάρχει πειρασμός.

Είμαι εδώ για να βοηθήσω τα άτομα που θέλουν να αλλάξουν τη σχέση τους με το αλκοόλ, παρέχοντας τους υποστήριξη, καθοδήγηση και εργαλεία για την ανάκτηση της υγείας και της ευεξίας τους.

Ποια η γνώμη σας για τα βιβλία αυτοβελτίωσης που κυκλοφορούν στην αγορά; Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να γνωρίσει ο αναγνώστης καλύτερα τον εαυτό του, να τον αποδεχτεί και να επιχειρήσει να τον βελτιώσει;

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης μπορούν να είναι πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη του εαυτού μας και τη βελτίωση της ζωής μας, όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να γνωρίσει κανείς καλύτερα τον εαυτό του, να τον αποδεχτεί και να επιχειρήσει να τον βελτιώσει. Ωστόσο, καλό είναι επειδή κυκλοφορούν πολλά να βλέπουμε τι ταιριάζει καλύτερα σε εμάς, διαβάζοντας κάποια αποσπάσματα ή ακόμα και παρακολουθώντας τους συγγραφείς στα social media. Είναι ένας τρόπος να έρχεσαι κοντά στο συγγραφέα και να βλέπεις αν το ύφος, ο λόγος και το θέμα που πραγματεύεται τελικά σου ταιριάζει. Είναι πολύ οι αναγνώστες του ΑΝΕΥ που πήραν το βιβλίο επειδή ακολουθούσαν τον αντίστοιχο λογαριασμό μου @anef_alcohol στο Instagram και ήθελαν να μάθουν περισσότερα πράγματα για τη σχέση τους με το αλκοόλ μέσα από το βιβλίο. Τα βιβλία αυτοβελτίωσης δεν είναι μαγικά φίλτρα, αλλά μπορούν να βοηθήσουν τον αναγνώστη να ανακαλύψει νέες δεξιότητες και να διαχειριστεί καλύτερα κάποια θέματα στη ζωή του. Εγώ τα αγαπώ και πάντα έχω ένα που διαβάζω για να εξασκώ διαρκώς τον τρόπο που σκέφτομαι και να γεμίζω με «εργαλεία» την εργαλειοθήκη της ζωής μου.

Το αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες των συγγραφέων που επιθυμούν να καθοδηγήσουν τον αναγνώστη, ώστε να βελτιώσει τα θέματα που σχετίζονται με τους εθισμούς του και τα προσωπικά του πάθη; Υπάρχει αυτό που ονομάζουμε ικανοποιητική «εμπορική κίνηση», ώστε να ενθαρρύνονται με τη σειρά τους και οι εκδοτικοί οίκοι για την έκδοση βιβλίων ανάλογου περιεχομένου;

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο είδος δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ακόμα στην Ελλάδα. Υπάρχει αρκετός στιγματισμός γύρω από το θέμα οπότε τα περισσότερα βιβλία που κυκλοφορούν είναι κυρίως θεωρητικά. Οι προσωπικές μαρτυρίες είναι ελάχιστες. Οι εθισμοί και τα προσωπικά πάθη, όμως, αφορούν τελικά πάρα πολύ κόσμο στις μέρες μας και η εμπορική κίνηση γύρω από το θέμα σίγουρα έχει να κάνει και με αυτό. Βλέπω με το ΑΝΕΥ την ανάγκη του κόσμου να έρχεται σε επαφή με τέτοιου είδους βιβλία που μιλούν κατευθείαν για το θέμα και παρουσιάζουν πρακτικές λύσεις, εμπνέοντας τους αναγνώστες να αλλάξουν τη σχέση τους με το πάθος τους. Είναι πιστεύω περισσότερο το προσωπικό βίωμα που παρουσιάζεται σε τέτοιου είδους βιβλία αυτό που ευαισθητοποιεί τον αναγνώστη, γιατί τον κάνει, διαβάζοντάς το, να νιώθει ότι δεν είναι μόνος σε όλο αυτό που του συμβαίνει ενώ παράλληλα τον γεμίζει με την ελπίδα ότι μπορεί και αυτός να τα καταφέρει. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα βιβλία γιατί μπορούν να μεταμορφώσουν τις ζωές κάποιων ανθρώπων και αυτό είναι πάνω από κάθε εμπορική κίνηση. Όποτε θα πω ένα μεγάλο μπράβο στους εκδοτικούς οίκους που προχωράνε στην έκδοση τέτοιων συγγραμμάτων.


Πώς μπορεί ένα βιβλίο προσωπικής έρευνας και αναφοράς προσωπικών εμπειριών να βοηθήσει τον αναγνώστη, δεδομένου ότι δεν αποτελεί υποκατάστατο επαγγελματικής ή άλλης ιατρικής βοήθειας;

Πολλές φορές το να μας κρατήσει κάποιος το χέρι και να μας πει σε καταλαβαίνω, είμαι εδώ, ξέρω τι περνάς, μην ανησυχείς, μπορείς να τα καταφέρεις είναι πολύ πιο σημαντικό για μας όταν νιώθουμε απογοήτευση με τον εαυτό μας. Το βιβλίο αυτό λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορεί να δώσει μία διάγνωση στον αναγνώστη ούτε να του κάνει ψυχοθεραπεία, μπορεί όμως να μιλήσει στην ψυχή του και να του δώσει την έμπνευση και τη δύναμη που χρειάζεται για να φροντίσει καλύτερα τον εαυτό του και ανάλογά με την περίπτωση να ζητήσει και επαγγελματική βοήθεια.

Πόσο απέχει η γνώση από την άρνηση; Τι αποδεικνύει η εμπειρία στο πέρασμα του χρόνου;

Η γνώση από την άρνηση μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακριά, μπορεί να είναι και ακριβώς δίπλα. Η έμπνευση είναι αυτή που μπορεί να σβήσει την άρνηση σε μία στιγμή και να βάλει σιγά σιγά στη θέση της τη γνώση. Η εμπειρία στο πέρασμα του χρόνου μας δείχνει ότι η γνώση είναι ισχυρό εργαλείο για την αλλαγή των συνηθειών μας. Γιατί όταν μαθαίνουμε κάτι καινούργιο, νιώθουμε κάτι καινούργιο και κάνουμε κάτι καινούργιο. Η γνώση είναι δύναμη και κυρίαρχος μοχλός της αλλαγής. Δεν έχει νόημα να σταματάμε να πίνουμε για κάποιες μέρες απλώς με τη δύναμη της θέλησης. Το θέμα είναι να σταματάμε αλλά παράλληλα να μαθαίνουμε και πράγματα γύρω από αυτό. Μόνο αν αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε για το αλκοόλ μπορεί να αλλάξει και η συνήθειά μας γύρω από αυτό. Και για να αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε πρέπει να προκαλέσουμε αυτές τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις που έχουμε γύρω από το αλκοόλ, μαθαίνοντας καινούργια πράγματα. Το ΑΝΕΥ έχει συγκεντρωμένα όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κάποιος γύρω από το τι είναι το αλκοόλ και πώς επηρεάζει όλους τους πυλώνες της ευεξίας του. Όταν αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα με γνώση, μπορούμε να καταλήξουμε σε σοφές αποφάσεις, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και να αναπτυσσόμαστε προσωπικά και συναισθηματικά.

Η εμπιστοσύνη στον ειδικό πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει για κάποιον που αποφασίζει να θεραπεύσει τα πάθη του;

Θεωρώ απόλυτη. Όσο βρίσκεσαι υπό την επήρεια ουσιών ακόμα και να μην είναι καταχρηστική η χρήση δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου γιατί πιστεύεις ακράδαντα στη δύναμη της ουσίας στη ζωή σου και επιστρέφεις σε αυτή ξανά και ξανά. Το να εμπιστευτείς τον συνοδοιπόρο σου σε αυτό το ταξίδι θεωρώ ότι είναι κομβικής σημασίας γιατί έτσι δημιουργείται ένα υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον για το άτομο που αναζητά βοήθεια και η ασφάλεια είναι ένα βασικό στοιχείο για την επιτυχία του στόχου του. Χρειάζεται να νιώθεις ασφάλεια για να μπορέσεις να αρχίσεις να εμπιστεύεσαι ξανά τον εαυτό σου. Όσοι θέλουν να οριοθετήσουν τα πάθη τους λειτουργούν πολύ καλύτερα όταν έχουν εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που τους καθοδηγεί στο πώς να το κάνουν και είναι πιθανότερο να ακολουθήσουν και εκείνοι τα βήματα για να το κάνουν. Αυτή η σχέση βασίζεται σε αίσθημα ανοχής, ανοιχτής επικοινωνίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κοινής πίστης στο στόχο του ενδιαφερόμενου. Η πίστη κινεί βουνά!

Θεωρείτε χρέος του συγγραφέα να μοιράζεται το έργο του όταν το ολοκληρώσει; Εσείς στην προκειμένη περίπτωση, γιατί πήρατε την απόφαση να εκδώσετε το βιβλίο σας;

O κάθε συγγραφέας ενεργεί όπως νιώθει. Εγώ έγραψα αυτό το βιβλίο με σκοπό να το μοιραστώ εξ αρχής. Ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο όλα όσα είχα μάθει από τη σχέση μου από το αλκοόλ και από την έρευνα μου γιατί μέσα μου πίστευα ότι έστω και έναν άνθρωπο να μπορούσε να βοηθήσει θα ήταν αρκετό. Τα μηνύματα ευγνωμοσύνης που λαμβάνω από τον κόσμο δείχνουν ότι η διαίσθησή μου με οδήγησε ορθά.


Ας αναφερθούμε περισσότερο σ’ αυτό. Πρόκειται για έναν οδηγό αυτοβελτίωσης, που φέρει τον τίτλο «ΑΝΕΥ» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρμός». Πείτε μας δυο λόγια για το περιεχόμενό του. Τι θα διαβάσει ο αναγνώστης πιάνοντας το βιβλίο αυτό στα χέρια του;

Το βιβλίο ανήκει στην κατηγορία των βιβλίων αυτοβοήθειας και εντάσσεται στην ειδική κατηγορία των βιβλίων quit lit (quit literature). Το συγκεκριμένο είδος βιβλίων σε βοηθά, μέσα από την καταγραφή προσωπικών εμπειριών, την επιστημονική μελέτη και την ευαισθητοποίηση, να επανεξετάσεις τη σχέση σου με το αλκοόλ και να δεις, τελικά, ποια θέση θα έχει στη ζωή σου. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με την ουσία και μαθαίνει τι του προκαλεί το αλκοόλ σωματικά και ψυχικά. Στο δεύτερο μέρος καταρρίπτονται οι μύθοι και οι πεποιθήσεις που έχουν χτιστεί μέσα μας αλλά και στην κοινωνία με τα χρόνια και στο τρίτο μέρος προτείνονται υγιεινοί τρόποι αντικατάστασης της ουσίας με στόχο ο αναγνώστης να κάνει στροφή προς ένα πιο υγιεινό lifestyle και τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων της καθημερινότητας μέσω της αυτεπίγνωσης, της αυτό-φροντίδας και της αυτο-εξέλιξης.

Πώς προέκυψε ο τίτλος του βιβλίου σας;

Όταν μπήκα στη διαδικασία να αμφισβητήσω τη θέση που είχε το αλκοόλ στη ζωή μου και ξεκίνησα αυτόν τον νέο τρόπο ζωής άνευ αλκοόλ, ήρθα σε επαφή με μία νέα πραγματικότητα που δεν περίμενα. Μια πραγματικότητα αληθινή, γεμάτη συγκινήσεις, χωρίς ψευδαισθήσεις και μαγικά φίλτρα που αλλάζαν τον τρόπο που έβλεπα τα πράγματα. Καθαρή γεύση της ζωής χωρίς τεχνητά πρόσθετα. Ήταν σαν να φορούσα παραμορφωτικά γυαλιά, τα οποία και είχα βγάλει και έβλεπα ξανά τη ζωή άνευ παρωπίδων. Έτσι βγήκε το όνομα. Μία ζωή ΑΝΕΥ ψευδαισθήσεων αλλά φουλ από την πηγαία χαρά της αληθινής ζωής!

Η αγάπη για το αντικείμενο της μελέτης σας και οι προσωπική σας εμπειρία με το αλκοόλ επέδρασε σημαντικά για τη συγγραφή του βιβλίου σας αυτού;

Επέδρασε απόλυτα. Ενθουσιάστηκα ξανά με τη ζωή και με το πόσο μαγικά μας δίνει ώθηση να κάνουμε πράγματα όταν τολμάμε να την εμπιστευτούμε και την αγκαλιάσουμε ξανά αψηφώντας τους φόβους και βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσής μας. Έδωσα όλο μου τον εαυτό σε αυτό με απόλυτη χαρά και ενθουσιασμό!

Πόσο καιρό χρειαστήκατε για να ολοκληρώσετε τη συγγραφή του;

Γύρω στον ένα χρόνο.

Τι το περισσότερο θα αποκομίσει ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο σας που δεν το έχει αποκομίσει ήδη από τα υπόλοιπα μέχρι τώρα εκδοθέντα βιβλία αυτοβελτίωσης του εμπορίου;

Το συγκεκριμένο βιβλίο αυτοβελτίωσης αναφέρεται σε ένα ειδικό θέμα στο πώς μπορεί κάποιος να επαναπροδιορίσει τη σχέση του με το αλκοόλ, χωρίς απαραίτητα αυτή η σχέση να έχει φτάσει σε ένα προχωρημένο επίπεδο. Μπορεί ο αναγνώστης να κατανοήσει τον φαύλο κύκλο της συνήθειας και να μάθει πολλά πράγματα που δεν ξέρει για το αλκοόλ που θα τον βοηθήσουν να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις που σίγουρα έχει για τη σχέση του για το αλκοόλ. Οπότε σίγουρα θα πάρει διαφορετικά πράγματα από τα υπόλοιπα βιβλία πάνω στο θέμα που πραγματεύεται.

Σε ποιο κοινό απευθύνεστε;

Απευθύνομαι σε όλους όσοι έχουν μία σχέση με το αλκοόλ, μικρή ή μεγάλη. Το αλκοόλ είναι μία ψυχοδραστική, εθιστική τοξική ουσία που μας βλάπτει από την πρώτη γουλιά και την οποία έχουμε μαζικά μέσα στη ζωή μας χωρίς να γνωρίζουμε οι περισσότεροι πράγματα για αυτήν. Δεν δαιμονοποιώ το αλκοόλ αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι καλό είναι να το γνωρίσουμε καλύτερα. Να το μάθουμε για αυτό που είναι και αφού γνωριστούμε, να αποφασίσουμε ποια θέση θέλουμε να έχει στη ζωή μας.


Υπάρχουν συγκεκριμένα μηνύματα που θέλετε να περάσετε μέσα από το βιβλίο σας στον αναγνώστη;

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι αξίζει να ζήσουμε την ζωή που έχουμε όπως είναι. Να δώσουμε μία ευκαιρία στον εαυτό μας να γνωρίσει ξανά την αλήθεια της δικής του ζωής και να δημιουργήσει μία καθημερινότητα από την οποία δε θα θέλει με τίποτα να δραπετεύει.

Οι κριτικές που έχετε λάβει μέχρι τώρα για το βιβλίο σας, αλλά και η αποδοχή του από το αναγνωστικό κοινό σας ενθαρρύνουν ώστε να προχωρήσετε στα επόμενα σχέδιά σας;

Ναι, απόλυτα! Έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου. Θέλω να συνεχίσω να στηρίζω τον κόσμο όσο περισσότερο μπορώ.

Είστε ευχαριστημένη από τη συνεργασία σας με το εκδοτικό σας σπίτι; Θεωρείτε πως ένας καλός εκδοτικός οίκος συμβάλει σημαντικά για την καλύτερη και επιτυχέστερη προώθηση ενός βιβλίου;

Σίγουρα συμβάλει! Ο εκδοτικός οίκος είναι το σπίτι μας και χαίρομαι πολύ που ένας εκδοτικός οίκος σαν τον ΑΡΜΟ είναι το δικό μου!

Μια ευχή σας για το μέλλον;

Εύχομαι ο κόσμος να στραφεί προς την πηγαία χαρά και ευτυχία και να απομακρυνθεί από την ακατάπαυστη επιδίωξη της στιγμιαίας ευχαρίστησης, αναζητώντας διαρκώς λύσεις άμεσης ανακούφισης. Η ουσιαστική σύνδεση με τον εαυτό μπορεί να μας κάνει ανθεκτικούς στις προκλήσεις και να μας εξοπλίσει με τη δύναμη που χρειαζόμαστε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής. Αποφεύγοντας, όμως, τον εαυτό μας με διάφορα μέσα, το αλκοόλ φυσικά είναι ένα από αυτά, σίγουρα απομακρυνόμαστε από μας. Εύχομαι, λοιπόν, ο κόσμος να αρχίσει να κάνει πιο ουσιαστική παρέα με τον εαυτό του για να μπορέσουμε όλοι μαζί ενσυνείδητα να απολαμβάνουμε μία ζωή γεμάτη πληρότητα και αισιοδοξία.

Πριν κλείσουμε τη συζήτηση θα ήθελα να μας παραθέσετε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο σας.


Κυρία Ψαρράκη, σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συζήτηση και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο αξιόλογο έργο σας.

Εγώ σας ευχαριστώ!


Βιογραφικό:

Η Γιούλη Ψαρράκη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΕΚΠΑ και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ. Ξεκίνησε να εργάζεται ως μεταφράστρια. Πέρασε για χρόνια στον χώρο του event marketing, ως Events Director στη διοργάνωση εκδηλώσεων και τώρα δραστηριοποιείται στον κλάδο που αγαπούσε πάντα, την εκπαίδευση. Το 2021, βάζοντας στόχους αυτοβελτίωσης, επαναπροσδιόρισε τη σχέση της με το αλκοόλ. Έκτοτε ασχολείται καθημερινά με την ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα που αφορούν το αλκοόλ και την επιβλαβή χρήση του. Είναι Freedom Coach, με ειδίκευση στην ελευθερία του ατόμου από το αλκοόλ, και Mindfulness Instructor.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια