Έλενα Καλούδη: Όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου

 


🌹 Μια ιστορία στο φάσμα του αυτισμού 🌹


Συγγραφέας: Καλούδη, Έλενα
Εικονογράφηση: Καλοστεφάνου, Ιωάννα
ISBN: 978-960-7234-14-8
Ενιαία τιμή: € 11.50
Εκδόσεις: Ηράκλειτος

Διαφορετικότητα, συμπερίληψη και ένταξη του μαθητή στο καινούργιο σχολείο!

🌈 Πως συνδέεται ο νέος μαθητής μιας τάξης με το ουράνιο τόξο;
Πως συνδυάζονται τα χρώματα του ουράνιου τόξου με την ξεχωριστή προσωπικότητά του;

🌈 Ανακάλυψε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά και την αξία του να είμαστε διαφορετικοί! Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού με αυτισμό και τον τρόπο που εντάσσεται σε μια νέα τάξη. Παρουσιάζει τον τρόπο που η δασκάλα εξηγεί τη μοναδικότητά του στους συμμαθητές του και πώς εκείνοι με τον καιρό καταφέρνουν να τον καταλάβουν και να τον αγκαλιάσουν. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμεύσει στην ανάδειξη της αξίας της διαφορετικότητας και τη σημασία του να αγκαλιάζουμε τις διαφορές. Τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι μια πολύτιμη προσθήκη σε μια τάξη, μια βιβλιοθήκη ή ένα σπίτι που θα εμπνεύσουν τα παιδιά να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα και να αγκαλιάσουν τις δικές τους μοναδικές ικανότητες.

🔍 Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πολλές δραστηριότητες αλλά και κάρτες με τα συναισθήματα για την δημιουργική απασχόληση.


Βιογραφικό:

Η Έλενα Καλούδη είναι δασκάλα, γράφει ιστορίες από τα δώδεκα της χρόνια και μένει με την οικογένειά της στην Κέρκυρα. Κατέχει ένα μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, δουλεύει στην εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή από το 2015 και έχει συμμετάσχει με κεφάλαιο σε συλλογικό τόμο με εκπαιδευτικό υλικό υποστήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στα πλαίσια ενός σεμιναρίου Ειδικής Αγωγής που συμμετείχε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια