Η αισθητική στην ιαπωνική κουλτούρα μέσα από γλυκιές μπουκιές και πράσινο τσάι

 


 

Το πιο γλυκό εργαστήριο σπιτικής ιαπωνικής κουζίνας ολοκληρώθηκε. Μπουκιές φρέσκιας τρυφερής απόλαυσης, τα mochi με πολλές παραλλαγές και το kuri yokan, ένα ιαπωνικό καλοκαιρινό ζελέ, ετοιμάστηκαν και συνόδευσαν το κρύο matcha πράσινο τσάι. Η ιαπωνική αισθητική κουλτούρα απλώθηκε σε μια ξεχωριστή εμπειρία, αλληλένδετη με όλες τις αισθήσεις και θα συνοδεύσει τους συμμετέχοντες στην δική τους πρακτική.

Το εργαστήριο παρουσίασαν η Τίνα Μαυροπούλου, συγγραφέας του βιβλίου <Σπιτικές ιαπωνικές συνταγές-itadakimasu>, των εκδόσεων Φυλάτος και μαγείρισσα εδώ και 20 χρόνια της ιαπωνικής κουζίνας που μας ξενάγησε στις μοναδικές γλυκές γεύσεις της Ιαπωνίας. Και η Ντίνα Αναστασιάδου, γλύπτρια και ζωγράφος sumi-e, βραβευμένη από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας για το έργο της, εικαστικό και θεωρητικό. Υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας διδάσκει τεχνικές ζωγραφικής Ζεν (sumi-e). Κάνει ομιλίες για τους πολιτισμούς Ιαπωνίας και Ινδίας. Εικονογραφεί βιβλία και παραμύθια. 

  Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε χώρο στο Σύνταγμα έως τον Ιούνιο και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας “Πιστοποιημένες Εκδηλώσεις και Δράσεις για το 2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας - Ελλάδας”. 

Mochi & Kuri yokan Ε2

Mochi φράουλας Ε9

ιαπωνικά γλυκά συνοδευτικά τσαγιού


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια