Πότε ξεκινούν οι φετινές συναυλίες - Τι θα επιτρέπεται και τι όχιΌπως είπε η κα Μενδώνη, τα ζωντανά θεάματα και δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούν να ξεκινήσουν από τις 15 Ιουλίου.
  
Παράλληλα, η υπουργός απηύθυνε κάλεσμα  το φετινό καλοκαίρι να διοργανωθούν εκδηλώσεις,  ώστε ο Πολιτισμός να παραμείνει ενεργός.

Οι περιορισμοί για τις συναυλίες 2020

Αναφερθείσα στους περιορισμούς που θα ισχύουν για τα καλλιτεχνικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους κι άρα και τις συναυλίες, η υπουργός ανακοίνωσε τα εξής:

·Το όριο πληρότητας θα είναι περίπου στο 40%, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

·Η σκηνή θα πρέπει να απέχει 3 μέτρα από την 1η σειρά καθισμάτων.

·Σε περίπτωση εκδήλωσης που το κοινό θα είναι όρθιο, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συναυλίες το φετινό καλοκαίρι, η κα Μενδώνη δήλωσε ότι η διοργάνωση και η τήρηση των περιορισμών είναι ευθύνη των διοργανωτών.

«Σε όλες τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους θα πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που θα στείλει το υπουργείο  Πολιτισμού προς όλους τους φορείς. Το θέμα των Φεστιβάλ που δεν είναι κρατικά, έγκειται στον εκάστοτε διοργανωτή (δήμος, περιφέρεια, ιδιώτες). Εκεί δεν μπορούμε να παρέμβουμε, αλλά να δώσουμε κατευθύνσεις», εξήγησε.

Για την τήρηση των περιορισμών στα κρατικά Φεστιβάλ, η κα Μενδώνη δήλωσε ότι οι αρμόδιοι εποπτεύοντες φορείς θα αναλάβουν την εφαρμογή τους.

Στον ιδιωτικό τομέα, η ιδιωτική αγορά θα αυτορυθμιστεί και θα δούμε πώς θα λειτουργήσει, σημείωσε η υπουργός.

Πηγή: tanea.gr