Βιβλιοκριτική για το μυθιστόρημα "Το κορίτσι του καιρού" της Κατερίνας Τσεμπερλίδου | Γράφει ο Κώστας Τραχανάς

 


Συγγραφέας: Κατερίνα Τσεμπερλίδου
Έτος έκδοσης: 2020
Σελ.: 272
Εκδόσεις: Ψυχογιός


                                                                            Γράφει ο Κώστας Τραχανάς

Το βιβλίο αυτό είναι ένα μυθιστόρημα για την ανθρωπολογία της οικογένειας. Πόσο διαφορετικές είναι οι σχέσεις και η προσωπική ταυτότητα των μελών κάθε οικογένειας, πράγμα που αναδεικνύεται όταν διασταυρώνονται στη ζωή. Αλλά και πόσο έτοιμα ή όχι είναι τα μέλη της για τις αλλαγές των ρόλων στο ζευγάρι-πυρήνα της οικογένειας, αλλαγές που προκαλούνται από καταιγιστικά τσουνάμι στον επαγγελματικό χώρο.

Μέσα σε μια θύελλα αλλαγών, υπάρχει αγάπη που μπορεί να μείνει όρθια;
Την ημέρα που η Στεφανία επαναπροσλαμβάνεται, για ένα καλοκαίρι, στην παλιά της δουλειά στην τηλεόραση ως εκφωνήτρια του καιρού (το κορίτσι του καιρού), ο άντρας της ο Θοδωρής χάνει τη δική του. Τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Εκείνη φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, ενώ εκείνος σιδερώνει, μαγειρεύει μπιφτέκια και πηγαίνει τα παιδιά στη στάση για να περάσει το σχολικό να τα πάρει.
Οι πειρασμοί, οι δυσκολίες και τα μυστικά εμφανίζονται από παντού. Η αντιστροφή των ρόλων κινδυνεύει να διαλύσει τον γάμο του ζευγαριού. Πόσο ευάλωτοι είναι στις αλλαγές; Άραγε, θα επαναλάβουν τα λάθη των γονιών τους ή θα προχωρήσουν στη ζωή τους μέσα από ισχυρούς δεσμούς αγάπης;

Ένα μυθιστόρημα με όλα τα συστατικά της καλής λογοτεχνίας: μυθοπλαστική δύναμη ,με την εύθραυστη ισορροπία των οικογενειακών σχέσεων να πρωταγωνιστεί και επιπλέον μια ρέουσα γλώσσα.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ είναι συγγραφέας, happinessblogger, inspirationalspeaker και πιστεύει στη θετική σκέψη. Είναι δημιουργός δύο ιστότοπων, του tsemperlidou.gr, με θέμα του την ευτυχία, και του vivlio.gr, όπου παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει. Ταυτόχρονα, είναι ομιλήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα την ευτυχία, τις γυναίκες, την ηγεσία και την επικοινωνία. Λατρεύει τα βιβλία και τα ταξίδια. Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στον χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού
και πρόεδρος. Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει 12 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστσέλερ. Το πρώτο της μπεστσέλερ, η συλλογή διηγημάτων ΟΧΙ ΠΙΑ SEX, ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ, προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους. Το βιβλίο Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ δημιούργησε μια νέα τάση στην Ελλάδα για τον θετικό τρόπο ζωής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια