Συνεργασία ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ με τα δημοτικά ΜΜΕ της χώρας

 


Σύμφωνο Συνεργασίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα υπέγραψαν Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» και η «Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας», την περασμένη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020.

Το πλαίσιο της συνεργασίας καθορίζει την καταβολή των οφειλόμενων αμοιβών δικαιωμάτων προς την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, αναδρομικά από το έτος 2018 έως και το 2021, παρέχοντας ευνοϊκούς όρους σε όσους δημοτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την επικράτεια, μέλη της Ένωσης, προσχωρήσουν στη συμφωνία και αποκτήσουν την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια χρήσης του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου του Οργανισμού.

Η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, εκπροσωπεί ιστορικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την χώρα, που διαχρονικά στηρίζουν έμπρακτα τους δημιουργούς και την τοπική πολιτιστική δημιουργία, στο σύνολο της επικράτειας. Έμπρακτη απόδειξη στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας συνιστά και το Σύμφωνο Συνεργασίας.

Η συμφωνία αυτή είναι επωφελής και για τα δύο μέρη αφού λαμβάνει υπόψη της, τόσο την ανάγκη των δημιουργών και άλλων δικαιούχων να αμειφθούν για τη χρήση των έργων τους, όσο και τις συνθήκες της παρατεινόμενης πανδημίας στην αγορά.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εκπροσωπεί 2.000.000 Έλληνες και ξένους δημιουργούς και δικαιούχους και πάνω από 25.000.000 μουσικά έργα, και είναι ο κυρίαρχος οργανισμός από άποψη μεριδίου στην αγορά. Ο Οργανισμός, με την αθρόα, καθημερινή προσχώρηση Ελλήνων δημιουργών και δικαιούχων στις τάξεις του, εργάζεται διαρκώς, ώστε να επεκτείνει το δίκτυο των συνεργαζόμενων χρηστών και των αντιπροσωπευτικών φορέων τους, με στόχο πάντα τη βέλτιστη προστασία και διαχείριση των δικαιωμάτων των μελών του και τη σταδιακή εξομάλυνση του χώρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια