Δωρεάν ONLINE Μάθημα Υποκριτικής Stanislavski & Συναισθηματική Νοημοσύνη

 


ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ!

(Λινκ Φόρμας Συμμετοχής: https://form.jotform.com/203482522570047)
Τώρα μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα Υποκριτικής από οπουδήποτε! Από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και φυσικά με ασφάλεια (λόγω Covid). Στη Θεατρική μας Σχολή, "ACTORS IN ACTION", η εκπαίδευση βασίζεται στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒΣΚΙ και στη «ΜΕΘΟΔΟ»! Περιμένουμε ΟΛΟΥΣ λοιπόν τους ενδιαφερομένους ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ (ΔΩΡΕΑΝ) ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ, Σαββατο, 02.01.2020, και ώρα 12:00-15:00, ONLINE, μέσω της αξιόπιστης πλατφόρμας ZOOM, για να δείτε:
1) το πώς εφαρμόζονται οι αρχές του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒΣΚΙ και της «ΜΕΘΟΔΟΥ» όπως αναπτύχτηκαν από τον LEE STRASBERG στην Αμερική και
2) για να σας ενημερώσουμε για:
Α) Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ώρες και μέρες- των μαθημάτων
Β) Την ΟΡΓΑΝΩΣΗ των μαθημάτων
Γ) Τα ΣΧΕΔΙΑ μας για την ομάδα που θα δημιουργηθεί
Δ) και τέλος τους ΣΤΟΧΟΥΣ μας για τη νέα σεζόν!
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ μάθημα ισχύει για όσους συμμετέχουν στα σεμινάρια ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Για να συμμετάσχετε στο μάθημα το Σάββατο 02.01.20 στις 12μμ θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε με τα στοιχεία σας την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής (λινκ φορμας: https://form.jotform.com/203482522570047) και να την ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ (κάνετε submit). Κατόπιν να πατήσετε το πεδίο «ΘΑ ΠΑΩ» στην εκδήλωση (στο event). Αφού συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής θα σας στείλουμε το λινκ για το μάθημα (JOIN ZOOM MEETING). Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το λινκ (JOIN ZOOM MEETING) το Σαββατο 02.01.21 στις 12:00 το μεσημέρι για να κάνετε Join Meeting. Αυτό είναι όλο! Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με μέιλ και απ’ ευθείας στο κινητό  (Γιώργος Καστρουνής: 6944386730)
Όμως για να συνδεθείτε ONLINE θα πρέπει πρώτα να έχετε κατεβάσει την εφαρμογή ZOOM στον Υπολογιστή σας, ή στο Tablet σας, ή στο κινητό σας! Καλύτερα όμως όχι στο κινητό μιας και οι οθόνη είναι σχετικά μικρή. 
Εάν δεν μπείτε με το λινκ να ξέρετε ότι πάτε πάντα στο JOIN MEETING της πλατφόρμας Zoom και βάζετε το Passcode και ID number που θα σας ζητήσουν αρκεί να έχετε στην συσκευή σας το Zoom.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ, Διδασκαλία & Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Το πρώτο ONLINE ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ είναι ΔΩΡΕΑΝ! Όσοι λοιπόν από εσάς ενδιαφέρεστε να το παρακολουθήσετε το Σάββατο, 02/01/21, και ώρα 12:00-15:00, επικοινωνήστε μαζί με τον Γιώργο Καστρουνή στα ακόλουθα link του FACEBOOK:
●ΠΡΟΦΙΛ (George Kastrounis A):
●ΣΕΛΙΔΑ: ACTORS IN ACTION, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Καστρουνής):
●’Η ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2107212298
●’Η ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ: 6944386730
●ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΜΑΘΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ & ΥΠΟΒΟΛΉ της Φόρμας Συμμετοχής: https://form.jotform.com/203482522570047)
►ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
●Κάθε Σάββατο μεσημέρι: 12:00-15:00
●Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 3 ώρες εβδομαδιαίως.
●Τα ONLINE μαθήματα ολοκληρώνονται τέλος Ιουνίου!
●ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 50 ευρώ το μήνα
►ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Τα μαθήματα Θεατρικής Τέχνης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Θεατρικό Παιχνίδι, Ασκήσεις Συνδεσιμότητας και Επικοινωνίας, Ασκήσεις ανάπτυξης της Ενσυναίσθησης και της Ενσυνειδητότητας, βασισμένα στο Σύστημα Στανισλάβσκι και τις αρχές της «Μεθόδου». Όλες αυτές οι δεξιότητες αναπτύσσουν την Συναισθηματική μας Νοημοσύνη και έτσι γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί επικοινωνιακά!
●ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Καστρουνής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (Bachelor of Arts) στην Αγγλία στο Kingston University. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (Master of Arts) στο London School of Economics στην Αγγλία και στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Η αγάπη του όμως για το θέατρο τον ώθησε να σπουδάσει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα (North Dakota State University) στην Αμερική, όπου και απέκτησε το πτυχίο Master of Arts στις Θεατρικές Τέχνες.
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και το θέατρο άρχισε το 1981. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2008 εξέδωσε ένα λεύκωμα / gift book («ΕΡΑΣΤΕΣ - Ιστορίες και Εικόνες») με τις Εκδόσεις Καλέντη, και το 2010 και το 2012 εξέδωσε δυο βιβλία-ημερολόγια για το 2011 και το 2013, αντίστοιχα, με τις Εκδόσεις Κοντύλι και με τίτλο «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ» και το 2014 εξέδωσε τα «ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-Η Κόκκινη Συλλογή» με τις Εκδόσεις Αμφιθέατρο. Τέλος, το 2018, εξέδωσε με τις Εκδόσεις 24γράμματα την ποιητική συλλογή με τίτλο, «Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ». Το πιο πρόσφατο συγγραφικό του έργο είναι η ποιητική του συλλογή, «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ», που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020, από τις Εκδόσεις 24 γράμματα. Επιπλέον, έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες καθώς και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στην Αμερική και στην Ελλάδα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης, και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός. Τον χειμώνα του 2018 ανέβασε επαγγελματικά ως παραγωγός και ως σκηνοθέτης ένα δικό του θεατρικό έργο, το «ΘΕΟΣ ΑΠΩΝ», στο “Θέατρο της Ημέρας”.
Από το 1992, είναι διευθυντής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών, “iSpeak Language School” (πρώην “Αμφιθέατρο-Ξένες Γλώσσες”) στην Καισαριανή (www.ispeak.edu.gr & σελίδα στο Facebook:
). Το 2009 πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Δημιούργησε τη Θεατρική Σχολή “Actors in Action” για παιδιά και ενήλικες, με παραρτήματα στον Κεραμεικό (Θέατρο Παραμυθίας) και στην Καισαριανή (σελίδα στο Facebook:
To 2014, ίδρυσε τον δικό του εκδοτικό οίκο, Εκδόσεις ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (σελίδα στο Facebook:
).
Τα «ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - Η Κόκκινη Συλλογή» είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει με τις δικές του εκδόσεις.
Τέλος, το 2019 δημιούργησε το “EQ Fitness Program”, ένα πρόγραμμα βιωματικών σεμιναρίων, για την ανάπτυξη, ενδυνάμωση, και εκγύμναση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω επιλεγμένων ασκήσεων υποκριτικής (Σύστημα Στανισλάβσκι)
[Σελίδα στο Facebook:
]
●ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα υποκριτικής της Θεατρικής Σχολής "ACTORS in ACTION" θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Constantin Stanislavski και της «Μεθόδου» για ψυχολογικό ρεαλισμό και συναισθηματική αυθεντικότητα. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ΟΛΟΥΣ: επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε και σε όσους θεατρόφιλους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα «μυστικά» της υποκριτικής τέχνης. 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΟ Ή ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ STANISLAVSKI ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ «ΜΕΘΟΔΟΥ» ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ (όπως π.χ. εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, κ.λ.π.)! ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΤΟ «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ»), ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΚΛΠ.
Ο Γιώργος Καστρουνής, υπογραμμίζει ότι μέσα από τα μαθήματα υποκριτικής μαθαίνουμε να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε τους άλλους και πρώτα από όλα τον εαυτό μας. Έτσι μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τους φόβους και τις ανασφάλειές μας. Με λίγα λόγια το θέατρο είναι ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Βοηθάει όλους μας όχι μόνο στην προσωπική, αλλά και στην κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή!

●Η «ΜΕΘΟΔΟΣ»:
Στόχος της «Μεθόδου» είναι η γνωριμία με τον εαυτό μας (αυτογνωσία). Αυτό επιτυγχάνεται επιχειρώντας ένα «ταξίδι» στα μύχια της ψυχής μας προκειμένου να ανασυρθούν σκέψεις, μνήμες, εμπειρίες και να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση και ολοκλήρωση ενός ρόλου.
Παράλληλα η «Μέθοδος» επιχειρεί να απαλλαγούμε από τα βαρίδια εγκατεστημένων συμπεριφορών, προκαταλήψεων, ταμπού, και πάσης φύσεως αναστολών. Επιδιώκοντας κάθε φορά την απόλυτη απογύμνωση και αποδόμηση του προσωπικού συστήματος συμπεριφοράς του κάθε εκπαιδευόμενου, επιτυγχάνεται η ανασύσταση ενός νέου και αυθεντικού χαρακτήρα πιστό στον εκάστοτε ρόλο χωρίς να υποκύπτει σε εύκολες και «κωδικοποιημένες» (στερεότυπες) «μανιέρες» ή «μούτες» ασφαλείας, δηλαδή σε ένα στυλαρισμένο ή επιτηδευμένο παίξιμο. Ο ηθοποιός δεν κρύβει τίποτα, δεν μιμείται, ούτε προσποιείται, αλλά μεταμορφώνεται, χρησιμοποιώντας το κείμενο μόνο σαν εργαλείο για να ανακαλύψει τα άπαντα του κορμιού και της ψυχής του. Με όλα αυτά τα όπλα (ψυχικά, πνευματικά, σωματικά) ο εν δυνάμει ηθοποιός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ρόλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια