Λίτσα Καποπούλου: Αντίο κύριε εισαγγελέα… | Νέα έκδοση

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Αντίο κύριε εισαγγελέα…" της συγγραφέως μας Λίτσας Καποπούλου! 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Ώσπερ σώμα στερηθέν ψυχής πίπτει, ούτω και πόλις μη όντων νόμων, καταλύεται» Αριστοτέλης.

(Όπως ακριβώς το σώμα χωρίς ψυχή πεθαίνει, έτσι και το κράτος χωρίς τους νόμους καταστρέφεται).

Πάθη, λάθη, δίκιο και ισχυρές δυνάμεις στην κόψη του ξίφους της Θέμιδος. Ποιοι έχουν το σθένος να γίνουν πρώτα κατήγοροι του εαυτού τους κι ύστερα να απαγγείλουν κατηγορίες στους άλλους είτε από την ισχύ της δικαστικής έδρας, είτε στη ζωή; Ποιοι υπηρετούν τη συνείδησή τους αδιαφορώντας για το τίμημα;

Στη διαδρομή του ήρωα Βύρωνα Αργυρόπουλου θα αναγνωρίσουμε πτυχές της δικής μας ζωής, των γύρω μας, της κοινωνίας. Βιώματα, έρωτας, φιλία, και ανατροπές στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Αναμνήσεις στην Αθήνα. Μυστήρια στη Μεσσηνία. Νέα Αρχή στην Αυστραλία. Νομικά και λογοτεχνία. Αυτοεκτίμηση με Συναισθηματική Διαλεκτική.

Μια προσεκτική ματιά δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, που μας ταλαιπωρούν. Για να ζήσουμε στο μέλλον πρέπει να λύνουμε τους γόρδιους δεσμούς στο παρόν. Όπως θυμίζει το παρελθόν, η μνήμη της ιστορίας και της καρδιάς μας. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Λίτσα Καποπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Α΄ Εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Δημοσιογραφίας. Υπηρέτησε τη Θέμιδα ως Δικηγόρος και Δικαστική Λειτουργός. Είναι αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φίλων Οικουμενικού Πατριαρχείου (Σ.Φ.Ο.Π.). Παρακολουθεί Συναισθηματική Διαλεκτική με τον Στέλιο Καλαθά και Φωνητική με τον Άρη Γραικούση.

 

Έργα της:

2013: «Πνοή-Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου…», Μυθιστόρημα – εκδόσεις Δίαυλος.

2015: «Στο Βασίλειο της Μοίρας», Μυθιστόρημα – εκδόσεις Ανάτυπο με μουσικό cd «Λουλούδι της Ανατολής» των Νικόλα Αδέσποτου και Δημήτρη Μήλα.

2018: «Σενάρια στο Θέατρο της ζωής».

Διηγήματα και θεατρικά – εκδόσεις Ανάτυπο με qr code με τραγούδια σε σύνθεση, ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της.

2019: «Κοντά στον Ήλιο», Παραμύθι – εκδόσεις Πνοή με εικονογράφηση Άννας Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου, με qr code με το τραγούδι «Φεγγαροαστρούλης» σε μουσική, ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της. Έλαβε Αριστείο του Συλλόγου Λόγου Μουσικής Τέχνης «Λίνος».

2020: «ΟνειΡεύματα», Σπονδυλωτό ΟνειροΜυθιστόρημα, που έγραψε με τον Βασίλη Παπακώστα – εκδόσεις Ελκυστής, με qr code με τραγούδια σε σύνθεση και ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα, Αλέξανδρου Παπακώστα και Ηλία Παπακώστα και στίχους δικούς της και του Δημήτρη Καπόπουλου.

2020: «Το Μαντήλι της Θέμιδος», Μυθιστόρημα – εκδόσεις Ελκυστής με qr code με τραγούδια σε σύνθεση, ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της.

2021: «Η καλή νεράιδα της Σωτηρίας», Παραμύθι – εκδόσεις Ελκυστής.

Έργα της έχουν βραβευθεί και διακριθεί. Αποσπάσματα έργων της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικούς τόμους του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών το 2018, εκδόσεις Ανάτυπο και το 2020, εκδόσεις Ελκυστής και στο «Πολύπτυχον» του Συλλόγου Λόγου Μουσικής Τέχνης «Λίνος» το 2021.

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 444

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-5525-45-3

Τιμή: 17,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Αντίο κύριε εισαγγελέα…" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/αντίο-κύριε-εισαγγελέα/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια