Έντμοντ-Ανδρέας Σαλβάρης: Το αστικό των φαντασιώσεων: Δανάη και Ορφέας

 


Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Το αστικό των φαντασιώσεων: Δανάη και Ορφέας" του συγγραφέα μας Έντμοντ-Ανδρέα Σαλβάρη!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Απόψε το βράδυ θέλω να ξαναζωντανέψω στο μυαλό μου την ερωτική συνομιλία που είχα με τον Ορφέα. Ο άντρας μου ας αναβιώσει την τελευταία του περιπέτεια με την Καίτη ή με κάποιο άλλο θηλυκό μέσα ή έξω από το μπουρδέλο. Διόλου δε με ενδιαφέρει. Δεν αισθάνομαι ένοχη, ούτε αμαρτωλή, που φλέρταρα με έναν άλλον άνδρα. Ο άντρας μου είχε όλες τις πιθανότητες να παίξει τον ρόλο του Ορφέα τις στιγμές της κατάθλιψής μου. Τις ώρες εκείνες που βρισκόμουν στο χείλος του γκρεμού κι όπου μονάχα ένα νήμα με χώριζε απ’ το κενό του. Καρτερούσα ένα χέρι που θα με άρπαζε, θα με τραβούσε πίσω, θα με έσωζε από την ιδέα της αυτοχειρίας, όμως αυτό το χέρι τις στιγμές εκείνες βρισκόταν πολύ μακριά. Ούτε η ίδια δεν ξέρω ποιο άλλο αόρατο χέρι με έσωσε.

Αργότερα η κατάθλιψη μαλάκωσε, επικράτησε η επιθυμία μου για ζωή, μαζί και η ελπίδα για επιστροφή στην προηγούμενη ευτυχισμένη κατάσταση με τον άντρα μου, όπως ήταν στα πρώτα της χρόνια πριν από την ασθένεια.

Η ασθένεια βέβαια εμφάνιζε τις ιδιοτροπίες της, πράγμα μη αρεστό στον διαφορετικά μαθημένο άντρα μου, ειδικά στα ερωτικά μας παιχνίδια. Προσπαθούσα με όλη τη δύναμη του σώματος και της ψυχής μου να εκπληρώσω τις επιθυμίες του, συχνά υποδυόμενη τον ρόλο της ξαναμμένης για σεξ. Δεν έφταιγα όμως όταν η ασθένεια, όπως μια ζηλιάρα ερωμένη, εμφανιζόταν ξαφνικά στο πλάι του άντρα μου και με διέκοπτε στη μέση του ρόλου.

Θα πρέπει κάποιος να συμπάσχει με τον άλλο τις στιγμές εκείνες, για να αντιμετωπίσει τον πειρασμό να μην τον κάνει να αισθάνεται ανίκανος, ανεπιθύμητος, αποτυχημένος σε καθετί στον κόσμο του έρωτα. Ο άντρας μου όμως έδειχνε κατανόηση μόνο όταν έφτανε σε οργασμό, διαφορετικά έπρεπε να υπομένω τις προσβλητικές του εκφράσεις.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ελληνοαλβανός ποιητής, συγγραφέας και δημοσιολόγος Εντμόντ-Ανδρέας Σαλβάρης γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1957 στην πόλη της Κορυτσάς. Αφού τελείωσε το λύκειο, συνέχισε τις πανεπιστημιακές σπουδές στην Οικονομική Σχολή των Τιράνων απ’ όπου και αποφοίτησε το 1982.

Με τα τραγικά γεγονότα και την πυραμιδική κατάρρευση του ’97 στη χώρα του, μεταναστεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου διαβιεί μέχρι σήμερα με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά.

Είναι μέλος της Ένωσης Αλβανών Συγγραφέων Dega e Blerte με έδρα τη Θεσσαλονίκη και της Ένωσης Αλβανών Συγγραφέων Λέσχη Ντρίτα, με έδρα την Αθήνα.

Άλλα πεζά έργα (στα αλβανικά, εκτός όπου αναφέρεται διαφορετικά. Η απόδοση των τίτλων στα ελληνικά είναι του συγγραφέα):

Το 2006 εκδίδει το πρώτο βιβλίο με βιώματα και μνήμες υπό τον τίτλο Παρ’ όλα αυτά… ζούμε!

Το 2012 εκδίδει το μυθιστόρημα Facebook – koobecaF για το οποίο την ίδια χρονιά η Λέσχη Ντρίτα, τον τιμά με το βραβείο Κανταρέ.

Το 2016 το μυθιστόρημα Facebook – koobecaF εκδόθηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις “ΜΟΛΥΒΙ” στη Θεσσαλονίκη με τίτλο Το κάστρο των σκιών.

Το μυθιστόρημα Ένδεκα μέρες της εξομολόγησης, συν μία εκδόθηκε το 2015.

Το 2015 έλαβε το βραβείο Frang Bardhi για το διήγημα Psikoanalitika e ecjes από τον σύλλογο Galaktika ATUNIS.

Το μυθιστόρημα με τίτλο Το διαμαντένιο δαχτυλίδι εκδόθηκε το 2016.

Το 2017 εκδόθηκαν δύο βιβλία: το μυθιστόρημα Εγώ και MY ALTER EGO και η συλλογή διηγημάτων Η άλλη ΕΔΕΜ.

Ποιητικές συλλογές (στα αλβανικά. Η απόδοση των τίτλων στα ελληνικά είναι του συγγραφέα):

Κάπου… Κάποιον… Κάποιος… (2008)

Πώς καταντήσαμε έτσι! (2008)

Μην ακολουθείτε τη σκιά! (2009)

Μου μίλησε η σιωπή (2010)

Ο παραλογισμός ή… (2014)

Η συλλογή Με το Βλέμμα του Ομήρου εκδόθηκε στα ελληνικά το 2018 από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ στη Θεσσαλονίκη.

Το έτος 2019 εκδόθηκε το μυθιστόρημα “Το Αστικό των Φαντασιώσεων – Δανάη και Ορφέας” και το βιβλίο με ψυχαναλυτικές ιστορίες “Το μυστήριο μιας είδησης”.

Επικοινωνία:

@Έντμοντ-Ανδρέας Σαλβάρης

mondandresal@hotmail.com


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 192

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-006-6

Τιμή: 12,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

Τίτλος πρωτότυπου: Në urbanin e fantazive: Dhanai dhe Orfea

Μεταφραστής: Έλβι - Γιώργο Σεφέρη

Η εικόνα του συγγραφέα που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο, είναι έργο του ζωγράφου Μπασκίμ Αλούσι

 

Το βιβλίο "Το αστικό των φαντασιώσεων: Δανάη και Ορφέας" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/το-αστικό-των-φαντασιώσεων

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια