Σωτήρης Πετρίδης: Αιματηρές απόκριες


Αιματηρές Απόκριες: Ένα Καταιγιστικό Μυθιστόρημα εν μέσω Αποκριάτικων Ελληνικών Εθίμων

 

Οι εκδόσεις Υδροπλάνο και ο Σωτήρης Πετρίδης μας μεταφέρουν σε ένα γραφικό ορεινό χωριό της Ελλάδας για να εξιχνιάσουμε φόνους που τελούνται κατά τη διάρκεια των εθίμων της αποκριάς. Όλα αυτά γίνονται βέβαια μέσα στις σελίδες του νέου μυθιστορήματος με τίτλο Αιματηρές Απόκριες. 

Το εν λόγω μυθιστόρημα ανήκει στο είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας με αρκετά στοιχεία τρόμου. Το βιβλίο αφορά τον Πέτρο Αντωνίου, έναν μάχιμο διοικητή αστυνομικού τμήματος με αστείρευτο ένστικτο αλλά και ένα ενοχικό παρελθόν, ο οποίος, μαζί με τον σύντροφο της ζωής του, τον Δημήτρη, έχουν μετακομίσει σε ένα ορεινό χωριό, στους πρόποδες του Ολύμπου, για να απομακρυνθούν από τη φασαρία της πόλης. Όμως, η φήμη του χωριού, ως ένας από τους πιο διάσημους αποκριάτικους προορισμούς της χώρας, θα αποτελέσει τον πυρήνα αναταραχής τόσο της συντηρητικής κοινότητας όσο και του ίδιου του ζευγαριού. Ένας κατά συρροή δολοφόνος εμφανίζεται στο χωριό και σπείρει τον τρόμο, καθώς οι τουρίστες εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Τελικά, η Τσικνοπέμπτη που πλησίαζε θα ήταν τελείως διαφορετική από ό,τι περίμεναν… 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο και μόλις ξεκίνησε το ταξίδι του προς τα βιβλιοπωλεία της χώρας. Ο συγγραφέας αυτού, Σωτήρης Πετρίδης, είναι κινηματογραφιστής με αρκετές ταινίες στο ενεργητικό του. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής κινηματογραφικών σπουδών στο Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Αν και το μυθιστόρημα ανήκει σε ένα διαδεδομένο είδος στη χώρα μας, ο συνδυασμός των queer στοιχείων στο επίκεντρο βασικών χαρακτήρων, αλλά και το χτίσιμο της αφήγησης με κινηματογραφικές αναφορές το κάνει να ξεχωρίζει και να προσθέτει κάτι νέο στο εν λόγω είδος. 

            Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του εκδοτικού καθώς και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.


Περιγραφή:

Ο Πέτρος Αντωνίου είναι ένας μάχιμος αστυνομικός με αστείρευτο ένστικτο αλλά και ένα ενοχικό παρελθόν, που θέλει να ξεχάσει. Ο δρόμος του τον βγάζει στο Αγγελοχώρι, ένα ορεινό χωριό, στους πρόποδες του Ολύμπου, ως διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής. Μαζί με τον σύντροφο της ζωής του, τον Δημήτρη, μετακόμισαν εκεί, για να απομακρυνθούν από τη φασαρία της πόλης και να ζήσουν περισσότερο απομονωμένα. Όμως, η φήμη του Αγγελοχωρίου, ως ένας από τους πιο διάσημους αποκριάτικους προορισμούς της χώρας, θα αποτελέσει τον πυρήνα αναταραχής τόσο της συντηρητικής κοινότητας όσο και του ίδιου του ζευγαριού. Ένας κατά συρροή δολοφόνος εμφανίζεται στο χωριό και σπείρει τον τρόμο, καθώς οι τουρίστες εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Μέσα στο μάτι του κυκλώνα θα βρεθεί και μία παρέα πέντε νέων φοιτητών που θα φτάσει στο Αγγγελοχώρι με κύριο στόχο την ανεξέλεγκτη φοιτητική διασκέδαση κατά την περίοδο της Αποκριάς. Μέσα σε λίγες στιγμές, η ζωή του Πέτρου θα αλλάξει. Από διοικητής ενός συνοικιακού Αστυνομικού Τμήματος θα γίνει ο κύριος οργανωτής του σχεδίου για την επίλυση της πιο δύσκολης υπόθεσης που έχει συναντήσει ποτέ στην καριέρα του. Τελικά, η Τσικνοπέμπτη που πλησίαζε θα ήταν τελείως διαφορετική από ό,τι περίμεναν…

Βιογραφικό:

Ο Σωτήρης Πετρίδης είναι κινηματογραφιστής, σεναριογράφος και έχει στο ενεργητικό του αρκετές ταινίες μικρού μήκους, μία ταινία μεγάλου μήκους και επιλεγμένα οπτικοακουστικά σποτ. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής κινηματογραφικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα διδάσκει κινηματογράφο σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές σχολές. Έχει εκδόσει πληθώρα ακαδημαϊκών βιβλίων και άρθρων σχετικά με τα οπτικοακουστικά μέσα. Οι «Αιματηρές Απόκριες» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια