Σπύρος Κακατσάκης: ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑ


Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Σελίδες: 400
Τιμή: 16,50€
ISBN: 978-960-471-223-6
Ιούλιος 2021

Καθημερινά, κάθε νύχτα, την ίδια ώρα, δέχεται ένα τηλεφώνημα από άγνωστη γυναικεία φωνή, που του λέει απλώς «δέκα και δέκα» και το κλείνει… Κάθε νύχτα. Φαινομενικά ακίνδυνο, αλλά παράλληλα διεστραμμένο.

Την εμπειρία αυτή βιώνει ο γοητευτικός μαθηματικός Μάριος Μαθιόπουλος. Στην αρχή αντιμετωπίζει την ιστορία επιπόλαια, σαν μια κακόγουστη φάρσα. Τα γεγονότα όμως θα τον διαψεύσουν. Στα τριάντα του χρόνια θα αναγκαστεί να ανατρέξει στο πρώτο κεφάλαιο της ενήλικης ζωής του, για να αντιμετωπίσει τα λάθη και τις επιλογές του, προσπαθώντας έτσι να λύσει την εξίσωση που οδηγεί στην άγνωστη. Μέσα από αυτή την αναδρομή όμως, θα ανακαλύψει ότι η πιο σκληρή τιμωρία δεν είναι αυτή της ανθρώπινης δικαιοσύνης. Η τιμωρία κρύβεται μέσα μας, ικανή να λυτρώσει ή να οδηγήσει στην τρέλα.

«Ο εσωτερικός διάλογος είναι πιο μαλακός και δεν αποκαλύπτει τις κοφτερές γωνίες των απόψεων. Λες κι όταν οι σκέψεις ντύνονται με λόγια, είναι σαν να απογυμνώνονται. Ακούγονται πιο ταπεινές».

Το Δέκα και δέκα είναι ένα βιβλίο μυστηρίου που καταπιάνεται με τη νεανική φύση, ανδρική και γυναικεία, με κατανόηση και κριτική ματιά, θίγοντας μια από τις πιο συνηθισμένες ανθρώπινες αδυναμίες ή επιλογές.
Ο αντι-ήρωας βιώνοντας τον εφιάλτη του, θα διαβάσει ανάποδα τη μέχρι τώρα πορεία του για να διορθώσει όσα μπορεί, μήπως κι έτσι καταφέρει να εξασφαλίσει τη συνέχειά του. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αδυναμίες και τις επιλογές του, με τα τραγικά γεγονότα που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, χωρίς να το ξέρει. Για να ξέρεις όμως, όταν φεύγεις,
πρέπει να κοιτάζεις πίσω…

Βιογραφικό:
Ο Σπύρος Κακατσάκης είναι δικηγόρος Αθηνών και διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου Tübingen της Γερμανίας, με εξειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο. Παράλληλα με τη δικηγορία, διδάσκει νομικά σε υποψήφιους για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ). Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων και σεναρίων. Λατρεύει τα σκυλιά, του αρέσουν η μουσική και τα ταξίδια.


Για το βιβλίο έγραψαν:

Βικτώρια Αλεξίου, V for Victoria

Bonsai Stories

Γεωργία Χάρδα, Star.gr

Κωνσταντίνος Μανίκας, Culture Point

Κωνσταντίνος Μανίκας, Culture Point (2)

Πέπη Νικολοπούλου, Eλ Culture

Book Reviews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια