Φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση βιβλίου «Ερωτικά Αλληλούια, Λυρικές Μπαλάντες Της καρδιάς και Του πάθους» της Πέρθας Καλέμη στη Λέσβο


Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μια λαμπρή λογοτεχνική-μουσική βραδιά, μέσα στις νότες του πιάνου και της μαγευτικής μελωδικής φωνής, του σπουδαίου τενόρου κ. Γιάννη Φίλια, που ερμήνευσε μελοποιημένα τραγούδια Ελλήνων ποιητών, στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Ερωτικά Αλληλούια Λυρικές Μπαλάντες Της καρδιάς και Του πάθους, της Πέρθας Καλέμη παρουσία εκλεκτού κοινού.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, έλαβε το λόγο η τιμώμενη ποιήτρια, που απευθυνόμενη στους συνδαιτημόνες της εκδήλωσης, τους ευχαρίστησε με τα πιο κάτω λόγια:


Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι!
Αγαπητοί φίλοι, Οδηγοί και εκλεκτοί συνδαιτημόνες της αποψινής βραδιάς. Επειδή είθισται, στις λογοτεχνικές παρουσιάσεις, ο τιμώμενος να κλείνει την αυλαία της εκδήλωσης, με τις δέουσες ευχαριστίες του σε όλους, όσοι με τον ένα ή τον άλλον τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία της οργάνωσης, προβολής και εν τέλει της επιτυχίας του ποιητικού δρώμενου, με αφορμή τη συλλογή μου Ερωτικά Αλληλούια Λυρικές Μπαλάντες Της καρδιάς και Του πάθους, οφείλω με τη σειρά να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα τους: Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωσταντίνο Μουτζούρη και κ. Αναστασία Αντωνέλλη τόσο επειδή αγκάλιασαν το ποιητικό μου έργο και το ενέταξαν στο 2ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Ανθρώπων Τέχνη…» όσο και για τους φιλόφρονες λόγους της κ. Αντωνέλλη. Μεγάλη τιμή για μένα. Τον Γεν. Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την ευγενική παραχώρηση ― στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου ― του ειδυλλιακού αυτού χώρου για την παρουσίαση της εκδήλωσης, καθώς επίσης από την Γεν. Γραμματεία τις κ. κ. Βαλαβάνη Ανθή και Κλούρα Άννα.
Ευχαριστώ επίσης τις τοπικές θρησκευτικές, στρατιωτικές, πολιτικές και άλλες αρχές που οι ίδιοι ή με εκπροσώπους τους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Δεν θα παραλείψω για άλλη μια φορά να αποτείνω ιδιαίτερες ευχαριστίες, στον ποιητή και κριτικό της λογοτεχνία, Καθηγητή κ. Δημήτρη Νικορέτζο για την παρουσίασή μου στα ελληνικά γράμματα, που είναι για μένα φόρος τιμής και περνώντας στους συντελεστές της εκδήλωσης, ευχαριστώ από καρδιάς τον μαέστρο και συνθέτη Νίκο Τσιριγώτη για το εκλεκτό video που δημιούργησε με θέμα το ποίημά μου η Λέσβος το οποίο λόγω ειδικών συνθηκών — αφού τρύπωσε παράνομα το αεράκι — δεν κατέστη δυνατό να προβληθεί.
Ευχαριστώ επίσης, τους ομιλητές κ. κ. Παναγιώτη Σκορδά και Στέλλα Πετρίδου που τίμησαν και ανέλυσαν το έργο μου με τις εξαιρετικές τους αναφορές.
Τη θεατρολόγο κ. ΑθαΝασία Δαφιώτη που απέδωσε με την εκφραστική της απαγγελία τα ερωτικά Αλληλούια! Τέλος ένιωσα ειλικρινά βαθιά συγκίνηση, αφού εκτός προγράμματος, η κ. Αντιπεριφερειάρχης με ξάφνιασε με το πάθος της απαγγελίας της.
Ευχαριστώ επίσης τον συνεργάτη μου και Πρόεδρο της Εταιρείας Αιολικών Μελετών κ. Δημήτρη Μπούμπα για τον συντονισμό της εκδήλωσης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Μυτιληνιό ζωγράφο, με τη γνωστή καλλιτεχνική του ευαισθησία κ. Δημήτρη Καραπιπέρη που μου παραχώρησε από πίνακές του σχέδια, εικόνες αλλά και άλλες εικαστικές λεπτομέρειες, φιλοτεχνώντας αφιλοκερδώς το βιβλίο μου για να πλαισιώσουν τα ποιήματα της συλλογής μου.
Θερμές ευχαριστίες επίσης στην πρώην ταμία και Αρχηγό του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κ. Σούζη Ρήγα, στις εικαστικούς κ. κ. Άσπα Χατζέλλη, Ευαγγελία Πρωτούλη και στην Αφροδίτη Αποστόλου που επιμελήθηκαν την διακόσμηση του χώρου της αποψινής βραδιάς.
Επίσης θερμά ευχαριστώ, την αεικίνητη και τελειομανή συνεργάτιδα της Αντιπεριφερειάρχου Πολιτισμού κ. Νικολέτα Γιαννακού, για το καθημερινό της τρέξιμο, στην πραγματοποίηση των διαδικασιών, να φθάσει στο τέλος της, η όμορφη αυτή εκδήλωση.
Στην τιμητική αυτή βραδιά παρέα μας και το άλικο μισοφέγγαρο, μαζί μας και ο σπουδαίος τενόρος κ. Γιάννης Φίλιας που μας ανέβασε σ’ άλλους ουρανούς, μαγεύοντάς μας όλους με τις ερμηνείες μελοποιημένων τραγουδιών Ελλήνων ποιητών.
Τέλος ευχαριστώ εκ μέσης ψυχής και όλους εσάς κυρίες και κύριοι και εκλεκτοί συνδαιτημόνες που λαμπρύνατε με την παρουσία σας την αποψινή βραδιά.
Σας καληνυχτίζω και σας εύχομαι καλό Καλοκαίρι.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:




































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια