Βιβλιοπροτάσεις: Επιλέγουμε βιβλία για όλους




Αυτή την εβδομάδα οι βιβλιοπροτάσεις των Τεχνών σας παρουσιάζουν βιβλία που κυκλοφόρησαν όχι μόνο τη χρονιά που διανύουμε αλλά και λίγο παλαιότερα. Γιατί το βιβλίο δεν έχει ημερομηνία λήξης κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά το φιλανάγνωστο κοινό.



Βιβλίο πρώτο:

Θέλω να κοιμόμαστε για πάντα αγκαλιά, της Έφης Αργυροπούλου
Εκδόσεις: Ιβίσκος
Κατηγορία: Παραμύθι


Πρόκειται για ένα διδακτικό και ταυτόχρονα βιωματικό παραμύθι που μαθαίνει στο παιδί γιατί είναι ωφέλιμο να κοιμάται στο κρεβάτι του και όχι μαζί με τους γονείς του. Αυτό το μήνυμα του περνάει μέσα από το βιβλίο της η συγγραφέας, καθώς του φανερώνει πως με πολλή συζήτηση και επαρκή υποστήριξη, μπορεί να μάθει να ανεξαρτητοποιείται από πολύ μικρή ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο δεύτερο:

λέμε νανουρίσματα - λέμε ιστορίες / μύθους, της Ελευθερίας Παναγιωτοπούλου και της Άιντα Ξένη Ντβέικ
Εκδόσεις Λιβάνη
Κατηγορία: Ψυχολογία


Ένα βιβλίο που καταδεικνύει τη σπουδαιότητα των νανουρισμάτων και των ιστοριών - μύθων στην ανάπτυξη του παιδιού, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στη δυαδική σχέση παιδιών - γονιών, μια σχέση που, τόσο τα νανουρίσματα, όσο και οι μύθοι, εδραιώνουν και ενισχύουν.
Απευθύνεται στους νέους γονείς, αλλά και σε όσους ασχολούνται με τη φροντίδα των παιδιών.
Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο τρίτο:

Εφη-βία - Είμαι η Σάρα, της Βίκυς Σγουρέλλη
Εκδόσεις: Books with Shoes
Κατηγορία: Εφηβικό


Το βιβλίο αυτό, παρότι όχι πρωτότυπο θεματολογικά, ωστόσο παρουσιάζεται στον αναγνώστη με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο που αναμφισβήτητα του διεγείρει το ενδιαφέρον και ταυτόχρονα τον προβληματίζει. Η εξωτερική εμφάνιση μιας έφηβης, η αποδοχή της από τους συνομηλίκους της, η αγάπη που λαμβάνει από το οικογενειακό και το σχολικό της περιβάλλον, η συνειδητή και καμιά φορά αναγκαστική απομόνωσή της από τους πάντες και οι τάσεις αυτοκτονίας που συχνά νιώθει είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται στις σελίδες του, αφού τα προσεγγίσει μέσα από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες, τη σκοτεινή και την πιο φωτεινή. Το μήνυμα που περνάει στους έφηβους είναι αυτό: Το πώς βλέπει κανείς τα πράγματα στη ζωή εξαρτάται από την γωνία που θα σταθεί για να τα κοιτάξει.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο τέταρτο:

Ψυχές και Χρώματα, της Γεωργίας Ανδριώτου
Εκδόσεις: Νίκας
Κατηγορία: Διήγημα



Το βιβλίο περιλαμβάνει εννιά ιστορίες, που συνδέονται με εννιά διαφορετικά χρώματα. Τα χρώματα αυτά αντιστοιχούν σε εννιά διαφορετικές ζωές που φέρουν άρωμα γυναίκας. Πρόκειται για ένα ψυχογραφικό ταξίδι στην τραγικότητα της ζωής, στα ανελέητα παιχνίδια της μοίρας και των ανθρώπινων σχέσεων.

Ένα βιβλίο με έντονη πλοκή, πολλές ανατροπές και συγκρούσεις που οπωσδήποτε διατηρεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο από την αρχή ως το τέλος της ανάγνωσης.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο πέμπτο:

Ρωγμές ιστορίας, της Ελευθερίας Παναγιωτοπούλου
Εκδόσεις: Λιβάνη
Κατηγορία: Διήγημα


Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία διηγήµατα, και συγκεκριμένα τρεις γυναικείες ιστορίες. Πρόκειται για τις ιστορίες κοριτσιών που ζουν σε διαφορετικές κοινωνικο-ιστορικές συνθήκες και που η παρουσία ή η απουσία της οικογένειάς τους διαμορφώνει με καταλυτικό τρόπο τον χαρακτήρα τους.

Μεστή γραφή, γρήγορη ροή και αρκετά ενδιαφέρουσες ιστορίες που συμπαρασύρουν με επιτυχία τον αναγνώστη στο ταξίδι τους πίσω στο χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια