"Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες" στο θέατρο Πρόβα

 


Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Παιδική Σκηνή

23 χρόνια παραστάσεις & δραστηριότητες για παιδιά 

του Αντώνη Ζιώγα 

Από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
και κάθε Σάββατο και Κυριακή έως  8 Ιανουαρίου 


Η Χαριτωμένη, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, ζητάει απ' τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, να είναι «Δικά της, δικά της και μόνον δικά της!!!». Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία ολόκληρου του κόσμου. Ζαβολιάρικα ξωτικά και παμπόνηροι καλικάντζαροι ξεχύνονται στη γη και δημιουργούν μπελάδες, τα δώρα των παιδιών εξαφανίζονται και το χωριό του Άγιου Βασίλη ερημώνει. Πως θα μπορέσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο πιστός του βοηθός, ο Καλούλης, να σώσουν τα Χριστούγεννα αλλά και την μικρή Χαριτωμένη; Ελάτε μαζί μας σ' ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι, φάρσες, γέλιο, χρυσόσκονη και δώρα για όλα τα παιδιά! Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική  μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης. Διάρκεια: 70 λεπτά

Σημείωμα του συγγραφέα

Ένα παιδί δεν παύει να είναι ένα παιδί. Κι ένα παιδί έχει ανάγκη πρωτίστως από αγάπη. Δείχνουμε όμως πάντα με σωστό τρόπο την αγάπη μας; Ή μήπως τελικά τα πολλά υλικά αγαθά που συνήθως τους προσφέρουμε, αποτελούν το άλλοθι της απουσίας μας; Κι όταν συνηθίσει ένα παιδί να ακούει πάντα «ναι», πώς θα ενταχθεί σε ένα μελλοντικό κοινωνικό σύνολο, που θα του απαντάει με ένα μόνιμο «όχι»; Μέσα από ένα σύγχρονο κείμενο, που στοχεύει με αστείες αλλά και καυστικές καταστάσεις, στην αυτοκριτική μας,  αντικατοπτρίζεται μια οικογένεια του σήμερα, η οποία χάνει τον έλεγχο, όσον αφορά την ανατροφή του παιδιού της.  Σαν αποτέλεσμα, η μικρή ηρωίδα οδηγείται εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού της, σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια. Καλείται, για πρώτη φορά, να ανακαλύψει έννοιες όπως φιλία, φιλοτιμία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά.

Αντώνης Ζιώγας 

Συντελεστές                                                               

Κείμενο: Αντώνης Ζιώγας                                                     

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας - Κοραλία Τσόγκα   

Σκηνικά: Ηλίας Σαλβάνος                                                     

Κοστούμια: Βεστιάριο του Θεάτρου ΠΡΟΒΑ                                              

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Καραβίτης – Αντώνης Κωνσταντόπουλος           

Χορογραφίες: Κοραλία Τσόγκα                                      

 


Ηθοποιοί

Χαριτωμένη / Κακούλης: Αφροδίτη Παναγιώτου

Νταντά / Πνεύμα: Μαίρη Καρφάκη

Πατέρας / Καλούλης: Υάκινθος Μάινας 


Πληροφορίες 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ

Διεύθυνση: Ηπείρου 39, Αθήνα 104 39

Τηλέφωνο: 21 0881 8326

Πληροφορίες: https://prova.gr/

 

Ε-mail:   theatro.prova@gmail.com  - info@prova.gr

Web address:  http://prova.gr/ 

Facebook:  https://www.facebook.com/prova.theater

Instagram: theatro.prova 

Έναρξη παραστάσεων: 03 Δεκεμβρίου 2021

Λήξη παραστάσεων: 08 Ιανουαρίου 2022

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 17:00 και Κυριακή στις 16:00

Έξτρα Παραστάσεις Εορταστικής Περιόδου :

Δευτέρα 26/12 στις 12:00

Tρίτη 27/12 στις 12:00

Τετάρτη 28/12 στις 12:00

Παρασκευή 30/12 στις 17:00

Δευτέρα 2/1 στις 17:00

Τρίτη 03/01 στις 12:00

Πέμπτη 04/01 στις 12:00

Παρασκευή 06/01 στις 17:00  

Τιμές εισιτηρίων: 10 €, προπώληση: 8€

Προπώληση: 

https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalchristougenniatikii-belades/

  

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Χορηγούς Επικοινωνίας για την υποστήριξη τους

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ 

ΜΑΙΡΗ ΡΑΖΗ - Ηθοποιός – Φιλόλογος – Σκηνοθέτης 

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Ραζή για 23η χρονιά.

Η Μαίρη Ραζή είναι απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας και της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Μέλος του Σ.Ε.Η. και του Τ.Α.Σ.Ε.Η. Μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.  Γ.Γ. του Δ.Σ της ΕΜΚΕΘΙ. Ιδρύτρια του Θεάτρου Οδού Ερμού και του Θεάτρου Πρόβα. Διευθύντρια της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα». Μέλος της κριτικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς αγώνες. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 50 παραστάσεις. Έχει τιμηθεί από το Διεθνή Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλαμίνας με το «Χρυσό Μετάλλιο της Βεργίνας». Της απονεμήθηκε το βραβείο «Α’ Γυναικείας Ερμηνείας- Ελένης Χατζιαργύρη» από την Ακαδημία Κορφιάτικων Θεατρικών βραβείων. Στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου 2018, έλαβε το βραβείο «Εξαίρετης Θεατρικής Ερμηνείας Τετραπλού Ρόλου» για το έργο «Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους».

«Για την πολυετή προσφορά της στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στον Ελληνικό Πολιτισμό», βραβεύτηκε από την εκπομπή: «Ηθοποιός σημαίνει Φως», από την «Σχολή Δημοσιογραφίας New Media Studies» και από το «Θ.Ε.Σ.Μα». Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης.

 Σειρές στην τηλεόραση: «Καφέ της Χαράς», «Η ώρα η καλή» «Τα επτά κακά της μοίρας μου», «Μπαμπά μην τρέχεις». Σκηνοθεσίες:« Ο Συμβιβασμός» του Γιάννη Χρυσούλη, «Τσιγγάνικο όνειρο» του Τάκη Χρυσούλη, «Τ’ αθάνατο νερό», «Δήμητρα και Περσεφόνη», του Τ. Χρυσούλη και «Στη χώρα των αγραμμάτων» του Β. Αναστασιάδη, «Ένα κορίτσι που το έλεγαν Ευρώπη» του Γ. Χατζηδάκη. Στον κινηματογράφο : «Ρένα, να η ευκαιρία» σε σκηνοθεσία Κ. Καραγιάννη με τη Ρένα Βλαχοπούλου και «Πικρό χιόνι» του Γ. Αγαθονικιάδη, «Το τσιφτετέλι» της Σ. Βογιατζόγλου. Στο ραδιόφωνο συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα.

ΚΟΡΑΛΙΑ ΤΣΟΓΚΑ-Ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατροπαιδαγωγός

Σπουδές: Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Μαίρης Ραζή η Πρόβα, Τμήμα Θεατρικών Τεχνών (B.A. in TheatreArts) στο Deere

Ηθοποιός στις παραστάσεις: «Ωνάσης τα θέλω όλα» του Σ. Φασουλή (Χριστίνα Ωνάση) σκην.: Σταμάτης Φασουλής, θέατρο Παλλάς. «Λωξάντρα» της Μ. Ιορδανίδου διασκευή Α. Δήμου (Μαργιόγκα, Ασπασία) σκην.: Σωτήρης Χατζάκης, θέατρο Βεάκη και καλοκαιρινή περιοδεία «Η Αναζήτηση» του Π. Μέντη (Λίτσα) σκην.: Νίκος Σακαλίδης, θέατρο Πρόβα: «Το Τέρας κι εγώ» του Σ. Μαλέλη (Ελένη) σκην.: Σωτήρης Τσόγκας, θέατρο Πρόβα.Η Αυλή των θαυμάτων (σκην.: Κοραής Δαμάτης) Το Ενυδρείο (σκην.: ΆσπαΤομπούλη)Το τρίτο στεφάνι (σκην.: Θανάσης Παπαγεωργίου,) 7 λογικές απαντήσεις (σκην.: Νίκος Σακαλίδης,) Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών (σκην.: Καλλιόπη Ευαγγελίδου) Μήδεια του Μποστ, Επείγοντα περιστατικά, Άσμα για το Σκιάχτρο της Λουζιτανίας, Φαύστα  (σκην.: Θανάσης Παπαγεωργίου) Το τραγούδι του νεκρού αδελφού του Μ. Θεοδωράκη (σκην.: Θανάσης Παπαγεωργίου)  Αίσωπος… κάτι θέλει να μας πει(σκην.: Κ. Ρουγγέρη) Εκκλησιάζουσες σαν παραμύθι (σκην.: Κάρμεν Ρουγγέρη)Το Τέρας κι εγώ, Η νύχτα της κυρίας ΛουσιένΜια νύχτα, μια ζωή, Πάθει Μάθος Ευριπίδη-Σοφοκλή-Αισχύλου αποσπάσματα, Η Δράκαινα, Φλαντρώ,  LaMama,  Άσκηση πέντε δακτύλων  (σκην.: Σ. Τσόγκας,) Το παραμύθι με τα 4 καπέλα (σκην.: Δ. Δεγαϊτης)Laughing through our tears musicals (σκην.: CindyTrent) Τρωάδες του Σενέκα (σκην.: Φίλιππος Σοφιανός) Θεατρικό δρώμενο αναπαράστασης της διαδρομής του αποστόλου Παύλου στην Πνύκα (σκην: Άλκης Ζερβός).

Σκηνοθέτης των παραστάσεωνΤο δάσος του Αισώπου,Θες να βρούμε το όνομα μου; Η μηλιά που όλο γελά, Προς Αλεξανδρούπολη, Και ζήσαμε εμείς καλά, Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο (Θέατρο Πρόβα).

Βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις: Ομήρου Ιλιάδα, Ομήρου Οδύσσεια, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Περσέας και Ανδρομέδα, Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία, Το παραμύθι χωρίς όνομα, Οι άθλοι του Ηρακλή(σκην: Κάρμεν Ρουγγέρη) 
Θεατροπαιδαγωγός και εμψυχώτρια στα θεατρικά εργαστήρια: του Κρατικού Θεάτρου βορείου Ελλάδος,  του θεάτρου "Πρόβα", της Κάρμεν Ρουγγέρη στο θέατρο Κιβωτός, στην Ιόνιο Σχολή και στο 4ο νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου.
ΤηλεόρασηΚόκκινο Δωμάτιο (σκην: Α. Ρήγας), Επτά θανάσιμες πεθερές (σκην: Γ. Πετρινιώτης), Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες (σκην: Γ. Κωνσταντίνου)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ-Ηθοποιός, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης

 Απόφοιτος δραματικής σχολής «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου (2001) μέλος ΣΕΗ. Έργα που έχει παίξει: «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», «Παλαιστές», «Σταθμός Βάλεντιν», «Το δωμάτιο με τους Μανδαρίνους», «Αλέξης & Γιάνης», «Πίσω απ’ τις κουρτίνες», «Πανσιόν» , «Ο Κάφκα συνομιλεί με την Γκούντρουν  Ένσλιν», «Οι σοφολογιότατες» , «Οιδίπους Τύραννος», «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», «Μικρός Ήρως», «Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας», «Για όλα φταίει η ρεσεψιόν», «Αύριο Πάλι», «The pool boy», «Θαύμα Αιώνιον», «Υπέρ αδυνάτου δυνατός», «Θάλασσα και συγχρονισμός» καθώς επίσης έχει εμφανιστεί και σε δεκάδες παιδικές σκηνές. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει έργα για παιδιά όπως: «Ποπάι», «Στρουμφ», «Μάγια η μέλισσα», «Το μαγικό κουτί», «Χίλιες και μια νύχτες με μαγικά παραμύθια», «Στη μαγευτική κοραλλοχώρα», «Η περιπέτεια του μικρού Οδυσσέα», «Οι μαθητευόμενοι μάγοι», «Η χιονάτη και οι επτά μικροί θεατές». Συμμετείχε ως διαλογογράφος στη συγγραφική ομάδα των τηλεοπτικών σειρών «Το αύριο μας ανήκει» και «Σπίτι είναι». Έχει γράψει και μυθιστορήματα. Η νουβέλα του «Τhe six g six» κυκλοφορεί σε όλες τις αγγλόφωνες χώρες. Επίσης έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές και σε πολλά διαφημιστικά σποτ.    

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια