Βρείτε τους νέους τίτλους βιβλίων από τις Εκδόσεις Φυλάτος για τον Μάρτιο 2023

 


Η εμπειρία της συμβουλευτικής

ISBN: 978-960-658-174-8

ΣΕΛΙΔΕΣ: 86

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νίκος Λεκκός

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε χαρτί γραφής

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Πολιτισμός, ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμες


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

Το μεγάλωμα ευτυχισμένων παιδιών ώστε να γίνουν ολοκληρωμένα ενήλικα πρόσωπα ήταν πάντα μια διαδικασία ιδιαίτερα απαιτητική. Τα τελευταία χρόνια, μέσα σε κοινωνίες αποδομημένες, με τον σεβασμό στο παιδί και την πίστη σε αυτό σαν φορέα αλλαγής εξασθενημένες, κάνουν το μεγάλωμα του παιδιού δύσκολα. Το παιδί δυστυχώς γίνεται βάρος και πηγή προβλημάτων για τον εγωισμό μας. Όταν συνειδητοποιούμε το λάθος μας, προσπαθούμε με σπασμωδικές κινήσεις να διορθώσουμε παραλείψεις και στρεβλώσεις χρόνων. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είμαστε οι ενήλικες της πρώτης γραμμής. Χρειάζεται να είμαστε το αυτί, το στόμα, η αγκαλιά, οι τροφείς του ονείρου για κάθε παιδί. Δεν είμαστε παντοδύναμοι ούτε παντογνώστες. Το βιβλίο αυτό είναι μια μικρή πυξίδα για να πορευτούμε προς μια κατεύθυνση που θα έχει πρωταγωνιστή το παιδί. Μια προσπάθεια βασισμένη σε εμπειρίες συμβουλευτικής που δεν αγνοεί το συναίσθημα του παιδιού ούτε τις ανάγκες του.


Εγχειρίδιο Ελέγχου Πληροφορικής (IT Auditing Handbook)


ISBN: 978-960-658-172-4

ΣΕΛΙΔΕΣ:  284

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιωάννης Κυριαζόγλου

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση με μαλακό εξώφυλλο.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Εφαρμοσμένες επιστήμες, πληροφορική & ιατρική


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

Γιατί χρειάζεται να διαβάσει κάποιος το βιβλίο;

(1) Για να είναι σε θέση ο ελεγκτής πληροφορικής, ή ο εσωτερικός ελεγκτής ή και στελέχη πληροφορικής να επισκοπήσουν και να αξιολογήσουν τα υπάρχοντα μέτρα διακυβέρνησης πληροφορικής (πολιτικές, διαδικασίες, πρακτικές, κλπ.), (2) να σχεδιάσουν βελτιωτικές ενέργειες για να αποφευχθεί η δυσλειτουργία των συστημάτων και των υποδομών πληροφορικής μιας εταιρείας ή δημόσιου οργανισμού, (3) να σχεδιάσουν πιο ασφαλή πληροφοριακά συστήματα και εφαρμογές για επιχειρησιακούς σκοπούς, και (4) να εκπαιδευθούν φοιτητές πανεπιστημίων και ασκούμενοι ελεγκτές στους τρόπους ελέγχου συστημάτων πληροφορικής.


Έγραψαν για το βιβλίο:

«Το βιβλίο αυτό είναι όλο ευανάγνωστο και χρήσιμο, χωρίς τίποτα περιττό. Αναλυτικότατος, εμπεριστατωμένος οδηγός, αξιοποιήσιμος όχι μόνον στην οργάνωση αποτελεσματικών ελέγχων των λειτουργιών πληροφορικών συστημάτων αλλά, νομίζω και για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό τους. Εξαιρετικά κατατοπιστικό για τη βέλτιστη οργάνωση της ανάπτυξης και προστασίας τέτοιων συστημάτων, των λειτουργιών τους και τη διαφύλαξη των δεδομένων που συγκεντρώνουν. Αποτελεί συστηματικό, πρακτικό βοήθημα για την προετοιμασία πιστοποιήσεων κατά ISO.»

Νίκος Β. Σταθόπουλος, CEO  Εταιρία Προηγμένων Εφαρμογών Συστημάτων Διοίκησης ISON Psychometrica


«Το πόνημα του κ. Κυριαζόγλου έχει δομηθεί σε απλή και κατανοητή γλώσσα, χωρίς να χάνει σε επιστημονική αξία, όντας έτσι κατάλληλο, τόσο για τον ειδικευμένο επαγγελματία όσο και για εκείνον που κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο του IT Auditing.»

Παναγιώτης Ψωρόιδας Managing Partner TRIAENA Synergies & Consulting P.C.


Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας


ISBN: 978-960-658-175-5

ΣΕΛΙΔΕΣ:  40

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Έλενα Παναγή

EΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: Aγγελική Μάλαμα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής έγχρωμη εικονογραφημένη έκδοση

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Παιδικά, εφηβικά & εικονογραφημένα βιβλία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

Ο Σάκης, ένα σκιουράκι που ζει στο δάσος Κατέρο-Κατέρο, περνά τις μέρες του καθισμένος στο κλαδί ενός δέντρου. Δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να… βαριέται και αυτό είναι η αιτία της μεγάλης του δυστυχίας. Με τις συμβουλές της κυρίας Μάγιας της κουκουβάγιας παίρνει την απόφαση να ξεκινήσει το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας. Το ταξίδι του είναι μακρύ και ο δρόμος του δύσβατος. Καθώς προχωρά ξεπηδούν μπροστά του παράξενα και μαγικά πλασματάκια του δάσους. Το καφέ ζωάκι καλείται να λύσει, με τη βοήθεια των παιδιών, μια σειρά από γρίφους. Τι λες; Θα καταφέρει άραγε ο μικρός σκίουρος να ξεπεράσει τα εμπόδια που συναντά στον δρόμο του και να βρει την πολυπόθητη ευτυχία;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια