Νέες βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός που μας κέρδισαν την προσοχή



Τα διαβάσαμε, τα απολαύσαμε και σας τα προτείνουμε. Τρία υπέροχα μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Ψυχογιός για φανατικούς αναγνώστες όπως εσείς. Για πάμε να τα γνωρίσουμε καλύτερα...


Βιβλίο πρώτο
Όλα μου τα καλοκαίρια, της Κάρλι Φόρτσουν



Μια ιστορία που αναδεικνύει τα δυνατά συναισθήματα των δύο φίλων, του Σαμ και της Πέρσι, τα οποία με τα χρόνια θα εξελιχθούν σε έναν δυνατό έρωτα. Ο έρωτας αυτός όμως στα ξαφνικά διαλύεται και μάλιστα αρκετά βίαια. Δώδεκα χρόνια μετά, κι όταν όλα φαινομενικά μοιάζουν να έχουν αλλάξει, ο έρωτας αυτός δοκιμάζεται και πάλι. Γιατί φαίνεται πως δεν έσβησε ποτέ του τελικά, παρά την απόσταση, παρά τη σιωπή.

Πρόκειται για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, αρκετά συναισθηματικό που αναδεικνύει τη δύναμη του έρωτα και της αγνής αγάπης, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται στην πάλη των ηρώων με τις αμέτρητες τύψεις, την εσωτερική ανασφάλεια, την τιμωρία, την ενδυνάμωση και τη συγχώρεση. 

Ένα βιβλίο που συγκινεί αρκετά τον αναγνώστη, τον κρατά σε εγρήγορση από την αρχή ως το τέλος της ανάγνωσης, αρκετά κινηματογραφικό και τρυφερό συνάμα, που οπωσδήποτε αξίζει να διαβαστεί και από έφηβους, αλλά και από ενήλικες.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο δεύτερο
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ, της Άσλεϊ Πόστον


Η ηρωίδα της ιστορίας είναι η Φλόρενς, η οποία εργάζεται ως ghostwriter. Δουλειά της είναι να γράφει ρομαντικές ιστορίες για λογαριασμό μιας υπερήλικης συγγραφέως, που είναι διάσημη για τις ιστορίες αγάπης της. Αυτό όμως δεν της είναι ιδιαίτερα εύκολο της Φλόρενς, κυρίως μετά τον τελευταίο της χωρισμό. Δεν πιστεύει στην αγάπη κι αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο εμπόδιο στη δουλειά της από την οποία πιέζεται αρκετά. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο νέος κι αρκετά όμορφος επιμελητής της ο Μπεν την πιέζει να παραδώσει το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας που γράφει υπό την απειλή της απόλυσης. Σε όλη αυτή την πίεση έρχεται να προστεθεί και ο θάνατος του πατέρα της, ο οποίος την αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό της, σε μία πόλη που για δέκα ολόκληρα χρόνια απέφευγε να επισκεφθεί λόγω των άσχημων αναμνήσεων που είχε απ' αυτήν. Τι γίνεται όμως όταν στο κατώφλι του σπιτιού της αντικρίζει το φάντασμα του Μπεν να της ζητά βοήθεια;

Μια ιστορία λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες, αν και ρομάντζο, με αρκετή δόση του χιούμορ, καλογραμμένη που άλλοτε συγκινεί τον αναγνώστη και άλλοτε τον διασκεδάζει. Ενώ εκ πρώτης όψεως η θεματολογία του είναι αρκετά σκοτεινή, ωστόσο δε λείπει από μέσα της το φως, αυτό που στην ουσία καλεί και τον ίδιο τον αναγνώστη να το αισθανθεί. Όμορφη πλοκή, με όμορφα μηνύματα για την αξία της ζωής και τη στάση που πρέπει ο καθένας μας να κρατά απέναντι στη χαρά και στη λύπη, απέναντι στη ζωή και στο θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ


Βιβλίο τρίτο
Γάμος από έρωτα, της Μόνικα Άλι


Η ηρωίδα της ιστορίας, φοιτήτρια της ιατρικής Γιασμίν Γκοράμι ετοιμάζεται να παντρευτεί τον γοητευτικό και όμορφο αρραβωνιαστικό της, τον Τζο Σάνγκστερ. Κι ενώ είναι αρκετά ενθουσιασμένη με την προοπτική αυτή, όπως επίσης και ευγνώμων για την αγάπη που λαμβάνει από την οικογένειά της, η γνωριμία των γονιών της με τη μητέρα του Τζο ανατρέπει τα όσα μέχρι τότε θεωρούσε ως δεδομένα, καθώς έρχονται ξαφνικά στην επιφάνεια μυστικά του παρελθόντος που σχετίζονται με αμαρτωλά σκοτεινά σημεία, με ψέματα και προδοσίες.

Η ιστορία του βιβλίου είναι αρκετά εξεζητημένη, γι' αυτό και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Η όλη υπόθεση εστιάζει στις ενδοοικογενειακές σχέσεις και στο πώς αυτές καθίστανται πολύπλοκες τις περισσότερες φορές όταν παρεμβάλλονται πολιτισμικές διαφορές, συγκεκριμένες και καμιά φορά παράλογες προσδοκίες και συμπεριφορές, αναπόφευκτες συγκρούσεις, σε συνδυασμό με το αγνό αίσθημα της αγάπης, την επιθυμία για γάμο και το σεξ. Οι επιπτώσεις όλων αυτών στους ήρωες αυτής της ιστορίας θα φανούν στην εξέλιξή της, όπως και η απάντηση στο ερώτημα που τίθεται στο τέλος στη σκέψη της Γιασμίν, "Τι σ' αλήθεια σημαίνει “γάμος από έρωτα”".

Μια ιστορία αρκετά καλογραμμένη, με ζωντανούς και ρεαλιστικούς διαλόγους, που αξίζει οπωσδήποτε να διαβαστεί.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια