Μαρία Σχοινά: Η Ζωή στο μπαλκόνι


Μαρία Σχοινά

Η Ζωή στο μπαλκόνι
Σελίδες: 204, Τιμή: 12 ευρώ
ISBN: 978-960-655-145-1
Εκδόσεις Ρώμη

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ρώμη το μυθιστόρημα της Μαρίας Σχοινά «Η Ζωή στο μπαλκόνι».
Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, η πλούσια, χαϊδεμένη και όμορφη Στέλλα εγκαθίσταται μετά το γάμο της, σε ρετιρέ του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Απέναντί της κατοικεί με την οικογένειά της η πενηντάχρονη Ελισάβετ, που κατάγεται από την επαρχία και δεν έχει προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής της πόλης. Οι δυο γυναίκες συναντιούνται στο μανάβικο της γειτονιάς και σύντομα αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση μέντορα και μαθητή με τους ρόλους να εναλλάσσονται. Καθώς οι διαδρομές τους διασταυρώνονται, η απόσταση που χωρίζει τα δυο ρετιρέ εκμηδενίζεται. Μια δυνατή φιλία γεννιέται και στο παρασκήνιο ένας απρόσμενος μεγάλος έρωτας. Ο γιος της Ελισάβετ, ο Θοδωρής και η Ζωή, η κόρη της Στέλλας, κρυφά απ’ όλους ζουν τον παράνομο έρωτά τους. Η αποκάλυψή του θα τους κλονίσει όλους, καθώς νοιώθουν θύτες και θύματα ταυτόχρονα.
Με φόντο μια Θεσσαλονίκη που αστικοποιείται και μεταμορφώνεται, οι ήρωες του βιβλίου θα παλέψουν να προσαρμοστούν στις νέες καταστάσεις και να κρατήσουν αναλλοίωτο το χαρακτήρα των σχέσεων και των δεσμών που έχουν αναπτυχθεί.

 

Βιογραφικό
Η Μαρία Σχοινά γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε και εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. Συμμετείχε στα συλλογικά έργα «Δίπλα στις στέγες» και «21 Μάσκες». Το διήγημά της «Dettol» διακρίθηκε στον διαγωνισμό των εκδόσεων Ωκεανός και εκδόθηκε στη συλλογή «Μένουμε σπίτι, μέρες και νύχτες μιας καραντίνας». «Η Ζωή στο μπαλκόνι» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

 

Εκδόσεις Ρώμη, Τσιμισκή 16, Θεσσαλονίκη, 2310 227581

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια