Γιάννης Μήτσης: Δεύτερη Ανάσα | Νέο τραγούδι


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες
Γιάννης Μήτσης - Δεύτερη Ανάσα
Official Audio Release HQ
© 2020 Ogdoo Music Greece
Στίχοι: Μάγδα Κατσάκου
Μουσική: Γιάννης Μήτσης

Ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Γιάννης Μήτσης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι, που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group, με τίτλο «Δεύτερη ανάσα» σε μουσική δική του και στίχους της Μάγδας Κατσάκου.
Ο Γιάννης Μήτσης έχει δώσει ήδη από τη δεκαετία του ’90 δείγματα του πλούσιου ταλέντου του, τόσο σαν μουσικός και δημιουργός όσο και σαν ερμηνευτής.
Είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης, με πολυσχιδή δραστηριότητα στην ελληνική μουσική σκηνή. Με προσωπικούς δίσκους, συνεργασίες δισκογραφικές και επί σκηνής με κορυφαίους ερμηνευτές και δημιουργούς καθώς φυσικά και με τη συμμετοχή του ως μουσικός στα «Ξύλινα σπαθιά», έχει διαγράψει μια σημαντική και συνεπή πορεία που τον έχει καθιερώσει στη συνείδηση του κοινού και των συναδέλφων του ως έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του.

Το νέο του τραγούδι με τίτλο «Δεύτερη ανάσα», είναι ένα κατανυκτικό ταξίδι μνήμης στα ακούσματα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τα περήφανα Ζαγοροχώρια. Είναι ο απόηχος μιας αρχαίας μουσικής που γεννήθηκε από τα θροΐσματα του ανέμου στα αδιάβατα ηπειρώτικα ρουμάνια και την αιώνια σύγκρουσή του ποταμού με τους κοφτούς βράχους των φαραγγιών.
Ο Γιάννης Μήτσης έχοντας αφομοιώσει δημιουργικά τους παραδοσιακούς μουσικούς δρόμους, μας παρουσιάζει ένα αξιόλογο, σύγχρονο τραγούδι που συνδυάζει αρμονικά τα ετερόκλητα στοιχεία που απαρτίζουν την καλλιτεχνική του υπόσταση.
Μάκης Μπακλανζής: βιολί
Οι εξαιρετικοί στίχοι της Μάγδας Κατσάκου με εύστοχες αναφορές στο λόγο των ανώνυμων στιχουργών του παραδοσιακού τραγουδιού, ζωντανεύει παραστατικά τις εικόνες της «κλειστής» ηπειρώτικης γης, της απομονωμένης και μαγικής, που γεννά θρύλους και υπέροχες αργόσυρτες μουσικές, δίνοντας αφορμές για την ομολογία του κρυφού έρωτα, την κοινωνική συνεύρεση και τη γιορτή.
Το τραγούδι «Δεύτερη ανάσα» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Credits: Έπαιξαν οι Μουσικοί: Αδριάνα Αχιτζάνοβα : νέυ Ευάγγελος Βραχνός: κοντραμπάσο Νίκος Βαρελάς: κρουστά Περικλής Βραχνός: λάφτα ( πολίτικο λαούτο) Η ηχογράφηση έγινε ζωντανά στο studio
© 2020 Ogdoo Music
MagnAnimous από τον Αστέρη Πατρολιό και τον Νίκο Λογιωτατίδη mix: Νίκος Λογιωτατίδης mastering: Χρήστος Μέγας φωτογραφία: Ιοκάστη Φουνδούκα παραγωγή: Γιάννης Μήτσης
Στίχοι:

Κλειστός ο τόπος μου καιρό
σε μαύρες συμπληγάδες
Στέρνα που έμεινε αδειανή
να κρύβονται φονιάδες

Σώπα κι αλλιώς δε γίνεται
ο δρόμος σου με δένει
και στο φιδιού το σφύριγμα
η μνήμη μου πεθαίνει

Για το αγρίμι και το χιόνι
πέντε η ώρα που βραδιάζει
Για την αλήθεια που τελειώνει
γέμισε η γη μου από μαράζι

Στραβά πατώ στο χρόνο μου
θαύμα που αυτός μ' αντέχει
Δεύτερη ανάσα μου ο καπνός
και πρώτη αυτός που μ' έχει