Είδαμε την παράσταση "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός" στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δημήτρης Κιντής


Ένας από τους λόγους που αγαπάμε τις παλιές ελληνικές ταινίες, είναι γιατί στη θέαση αυτών, εντοπίζουμε στοιχεία, που μετά λύπης μας, συνειδητοποιούμε ότι σπανίζουν πλέον στη σύγχρονη εποχή. Η αγνότητα των ψυχών, η ποιότητα των προσωπικοτήτων, το πηγαίο και αυθεντικό χιούμορ, καθώς και το ένδοξο ελληνικό στοιχείο, είναι τα όσα δεσπόζουν στις ταινίες μιας εποχής τόσο μακρινής και διαφορετικής από τη δική μας.

Μια τέτοια ταινία, λοιπόν, είναι και η ασπρόμαυρη κωμωδία που φέρει τον τίτλο “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός”,  μια ταινία παραγωγής του 1961, η οποία πήρε σάρκα και οστά στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», τη Δευτέρα 5/7, στις 21.00. Μια παράσταση που χάρισε αμέριστο γέλιο στους θεατές της, υπενθυμίζοντάς τους πόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας, αυτούς τους άγριους και δύσκολους καιρούς, το γέλιο και τις ανάσες ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς.

Εντυπωσιακές οι μιμήσεις του Κλέαρχου Ζουγκαλά, έξυπνες οι ατάκες του, αστείοι διάλογοι, ευρηματικές στιχομυθίες. Το σενάριο είχε μια δόση παραλλαγής και διαφοροποίησης σε σχέση με την ταινία που προαναφέραμε, καθώς ήταν εμφανής η ξεχωριστή σκηνοθετική πινελιά του κυρίου Ρώμα. Ωστόσο, παρέμεινε το ίδιο ευφυέστατο και ενδιαφέρον. 

Οι ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών, σε συνδυασμό με τα όμορφα σκηνικά, που είχαν μια ελαφρά δόση κουλτούρας εκείνης της εποχής, μας έβαλαν αυτόματα στη μηχανή του χρόνου με σκοπό να επιστρέψουμε συνειδητά ή ασυνείδητα πολλά χρόνια πίσω, σε μια ασπρόμαυρη εποχή, σε μια ασπρόμαυρη οθόνη. Όλοι οι ηθοποιοί ενσάρκωσαν με απόλυτο σεβασμό τους ρόλους τους και δεν μας έβαλαν ούτε ένα λεπτό σε διαδικασία σύγκρισης με εκείνους τους ηθοποιούς που έπαιξαν πρώτοι τους ρόλους αυτούς.

Εν κατακλείδι, με απόλυτη βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια παράσταση, καθ' όλα της υπέροχη, η οποία μας χάρισε ευχάριστες στιγμές, πολλά χαμόγελα, άφθονο γέλιο, αλλά και λίγο νοσταλγία για εμάς τους λάτρεις, εκείνων των μακρινών και τόσο αγνών εποχών.


«Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ»

Παραγωγή: Alhambra Art Theatre Productions


Web addresshttps://www.alhambra-art-theatre.gr

e-mailinfo@alhambra-art-theatre.gr

Facebookhttps://www.facebook.com/alhambraarttheatreproductions

Instagramhttps://www.instagram.com/alhambra_art_productions    

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο : Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης

Διασκευή: Χάρης Ρώμας

Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας

Πρωταγωνιστούν : Χάρης Ρώμας, Γιώργος Γαλίτης, Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη,  καθώς και οι Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης και Μαρία Κοκολάκη.

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Παπαδόπουλος

Χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγγας

Φωτογράφος: Πάνος Γιαννακόπουλος

Μακιγιάζ :  Λένα Καράμανλη

Περούκες - Hair StylistBERGMANN KORD

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Ευστρατιάδη

Διάρκεια παράστασης: 1:50 λεπτά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια