Μαίρη Σγουρού: Μια Αναπνοή ΙΙΙ, Αλήθεια ή… Πόλεμος;

 


Μια Αναπνοή ΙΙΙ

«Αλήθεια ή… Πόλεμος;» 

 

Συγγραφέας: Μαίρη Σγουρού

ISBN: 978-618-5585-03-7

Κυκλοφόρησε 15 Δεκεμβρίου 2021

Εκδότης: Maradel Books

  

Περίληψη 

«Τι διαλέγεις; Την αλήθεια ή τον Πόλεμο;» 

Ο Άλκης έρχεται πλέον αντιμέτωπος με αλήθειες που θα του ανατρέψουν πάλι όλα όσα ήξερε, όσο ο Πέτρος αρνείται να δεχτεί τη δική του πραγματικότητα. Οι εχθροί τους όμως καραδοκούν, ο Τηλέμαχος συνεχίζει ακάθεκτος το βρόμικο παιχνίδι του σε όσους στέκονται απέναντί του.

Παράλληλα, οι δύο Ομάδες καλούνται να συμμορφωθούν με τα καινούρια δεδομένα αλλά και να ενισχύσουν το παιχνίδι… με νέους παίκτες.

Οι εξελίξεις έρχονται ραγδαία, φέρνουν νέες συμμαχίες και αναγκάζουν τα πιόνια ν’ αλλάξουν θέση στη σκακιέρα.

Ανατροπές, νέες αλήθειες που δεν σταματούν ν’ αποκαλύπτονται… Το παζλ μεγαλώνει… Οι μάσκες πέφτουν…

Ποιος λέει αλήθεια; Ποιος λέει ψέματα; Ποιον πρέπει να πιστέψεις;

 

«Τι διαλέγεις; Την Αλήθεια ή τον Πόλεμο;»

«Ένας πόλεμος φέρνει την αλήθεια, όπως διαπιστώσαμε, αλλά μπορεί και η αλήθεια να φέρει τον πόλεμο».

«Οπότε; Τι διαλέγεις;»

«Δεν ξέρω. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα μετρήσει».


Βιογραφικό:

Η Μαίρη Σγουρού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και από πολύ μικρή ηλικία την κέρδισε η μουσική και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Με σπουδές στο αρμόνιο, τη φωνητική και τη ζωγραφική, νεαρή ακόμη, ασχολήθηκε με το τραγούδι και έχει στο ενεργητικό της πολλές και επιτυχημένες συνεργασίες με πολλά επώνυμα ονόματα του χώρου, ενώ αναγνωρίστηκε γρήγορα από μεγάλη μερίδα του κοινού. Έχει ταξιδέψει πολύ στη ζωή της λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, δεν αποχωρίστηκε σχεδόν ποτέ τη μεγάλη της αγάπη για τη ζωγραφική, όπου κι εκεί κατά καιρούς έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα και στο ευρύ κοινό με τις δημιουργίες της. Μερικά από τα έργα της έχουν φτάσει ως την άλλη άκρη του κόσμου, ενώ ασχολείται ημί επαγγελματικά με το εν λόγω αντικείμενο. Μικρότερη ασχολούνταν με τη δημιουργία comics και πρόσφατα ξεκίνησε ν’ ασχολείται και με το digital art painting.

Μία από τις μεγάλες της αγάπες είναι η ψυχολογία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια περί αυτού. Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, ενώ ήδη σκέφτεται να ασχοληθεί πιο ενεργά με αυτό το αντικείμενο. Μία από τις μεγάλες της αγάπες είναι η ψυχολογία και για αρκετά χρόνια παρακολουθούσε σεμινάρια περί αυτού. Επιπλέον, ασχολείται και με το Graphic Desing και τη δημιουργία και επεξεργασία βίντεο και εικόνων. Ήδη έχει στο βιογραφικό της μερικά εξώφυλλα βιβλίων που φέρουν την υπογραφή της, όπως και trailers βιβλίων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για μυθιστόρημα, καθώς και σεμινάρια διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων. Συμπληρωματικά πλέον, εργάζεται και σαν editor-proofreading.

Της αρέσει να εξελίσσεται και να μαθαίνει διαρκώς καινούρια πράγματα. Απεχθάνεται τη στασιμότητα και καθώς δηλώνει καλλιτεχνική φύση, δεν σταματάει, με όποια δεξιότητά της, να εκφράζει τη δημιουργικότητά της. Αγαπά να γελά, να κάνει πλάκες και απεχθάνεται τη μιζέρια και την τοξική συμπεριφορά.

Το moto: «Ο κόσμος είναι μια δική μου ιδέα» του Άρθουρ Σοπενχάουερ την εκφράζει, μιας και λατρεύει να δημιουργεί τους δικούς της κόσμους αλλά και να τους μοιράζεται, πλέον με τους άλλους.

Το 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Maradel books το πρώτο βιβλίο της μεγαλύτερης ελληνικής σειράς (οχταλογία) που φέρει την υπογραφή της. Η «Μια Αναπνοή- «Μπορείς να ζήσεις χωρίς Ανάσα», μπήκε στη λίστα από γνωστό διαδικτυακό site μέσα στα 20 καλύτερα μυθιστορήματα του 2020, και έγινε το πιο ευυπόληπτο βιβλίο του εκδοτικού της οίκου για την ίδια χρονιά, το οποίο πλέον κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση.

            Τον Μάιο  2021 κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος της Σειράς Μια Αναπνοή -  «Η Συνθήκη έσπασε... Ο Πόλεμος ξεκίνησε», το οποίο μπήκε κι αυτό μέσα στη λίστα των best sellers, ενώ  το τρίτο μέρος, Μια Αναπνοή – «Αλήθεια ή Πόλεμος» κυκλοφόρησε στις 15 Δεκεμβρίου. 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια