"ΑΤΡΕΙΔΕΣ ...εν συντομία" σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη στο 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Νέας Αττικής

 


Το καλοκαίρι του 2022, η Δημοτική Ομάδα Αγίου Στεφάνου - Δήμου Διονύσου  με την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη, για τις ανάγκες του 15ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, θα παρουσιάσει το έργο των Γ. Ριζόπουλου και Ε. Μπαλωμένου  «Ατρείδες …εν συντομία».

Σκηνοθεσία …Βάνα Πεφάνη

Σκηνικά /κοστούμια …Γιώργος Λυντζέρης

Πρωτότυπη Μουσική-ΠιάνοΜαίρη Λυριτζή

Κινησιολογία…Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτισμοί… Βάνα Πεφάνη

 

Υπεύθυνη Διαδημοτικού-Βοηθός σκηνοθέτη   Έφη Παπαχαρτοφύλη

 

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας  Διαδημοτικού Φεστιβάλ:  Νταίζη Λεμπέση

 

Παίζουν οι:

 

Ντίνα Βασιλοπούλου,Ντέμη Δημητριάδη, Αλέξανδρος Κοκκόλας,Ευριπίδης Κοσμάς,Νάντια Κώστα,Μαρία Κωτσοπούλου, Γιώργος Λιγνός, Μάνος Λιγνός ,Αναστασία Μηνδρινού,Ελεάννα Ραμσάουερ,Εύη Ρόμπου, ΓαβριήλΤομπαλίδης, Νίκος Τοτόμης

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα έργο για τον μύθο των Ατρειδών-και όχι μόνο- με  έξυπνο χιούμορ, το οποίο βραβεύτηκε με το Β’ Βραβείο Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου από το Λογοτεχνικό περιοδικό Φουαγιέ και παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.Ταξιδεύοντας μέσα στην βιβλιοθήκη ενός καθηγητή θεατρολογίας, οι Αχαιοί και οι Ατρείδες ζωντανεύουν ξανά και μας διηγούνται την ιστορία τους, προβάλλοντας, αυτή τη φορά, μία πιο αλλόκοτη αλλά και πιο σαρκαστική πλευρά των γεγονότων. Προσεγγίζοντας το σήμερα η απελπισία του βασιλιά Αγαμέμνονα, η άδικη θυσία της Ιφιγένειας, τα λαμπερά καλλιστεία των θεών, οι άφρονες ιδέες των φρόνιμων ηρώων, οι έντονες ερωτικές αψιμαχίες, τα γραφεία των ψυχολόγων και οι συνεχόμενοι και αδικαιολόγητοι φόνοι, δημιουργούν το πλαίσιο όπου τα κλασικά κείμενα των Τραγικών ενώνονταιμε τον Μπρεχτ, τον Ίψεν και τον Σαίξπηρ.
Μια σάτιρα για τη βαρβαρότητα των Αχαιών, ένα αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό μήνυμα, μια στιγμή περισυλλογής και πολλές στιγμές γέλιου.


Πρόγραμμα παραστάσεων: 

 23.6 Δήμος Μοσχάτου Ταύρου/ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 20.:30
24.6 Δήμος Νίκαιας Ρέντη "Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης", ώρα 21:00
25 και 26.6 Δήμος Διονύσου "Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου, ώρα 21:00
3 Ιουλίου Δήμος Αγίας Παρασκευής " 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής", ώρα 21:00
2.9 Δήμος Αγίου Δημητρίου "1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου", ώρα 20:30
7.9 Δήμος Νίκαιας- Ρέντη "Κηποθέατρο Νίκαιας  ", ώρα 20:30

3.10 Δήμος Μοσχάτου -  Ταύρου  "Πολιτιστικό Κέντρο  Θεόδωρος Αγγελόπουλος", ώρα 20:15

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια