Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Άλκη Ζέη για μικρούς και μεγάλους από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ

Τα Public και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
τιμούν την εμβληματική συγγραφέα
με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Άλκης Ζέη, τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν να γιορτάσουμε παρέα τη φετινή επέτειο και το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
 
Πιο συγκεκριμένα:
 
Το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος), η θεατρο-παιδαγωγός Μαρία Τερζάκημέσα από τα μάτια του γάτου Μίσα, αφηγείται την ξεκαρδιστική αλλά και ευαίσθητη ιστορία της Άλκης Ζέη Γατοκουβέντες, σταματώντας σε κομβικά σημεία για να εξερευνήσει μαζί με τα παιδιά όσα σπουδαία έχει να μας πει για το διαζύγιο, τη μοναξιά, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που καμιά φορά τους ξεχνάμε, αλλά και τη δύναμη της αγάπης.
Για παιδιά από 4 ετών
 
Την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέριστη Θεσσαλονίκη, στο PUBLIC της Τσιμισκή (Τσιμισκή 24-Μητροπόλεως 33), η ομάδα Dulcinea companiaμε αφετηρία το εικονογραφημένο βιβλίο της Άλκης Ζέη Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρωνπροσκαλεί τα παιδιά, μέσα από διαδραστική αφήγηση, στον κόσμο των μουσείων και της Ιστορίας, με εργαλεία τη φαντασία και το βιωματικό παιχνίδι.
Η Αλίκη και ο θείος της, που είναι αρχαιολόγος, ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να επισκεφτούν το Βρετανικό Μουσείο. Στην Αλίκη αρέσει πολύ η Ποκαχόντας και δεν ξέρει ότι το Βρετανικό Μουσείο κλείνει στις 5 το απόγευμα. Εκεί ένας παράξενος γάτος με μαγικά φίλτρα θα σας ξεναγήσει σε μια ονειρική ιστορία στη χώρα των μαρμάρων. Εσείς ποιο μαγικό φίλτρο θα διαλέξετε;
Για παιδιά από 6 ετών
 
Την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 8:30 το βράδυ, στο Public Café Συντάγματοςσας προσκαλούμε σε μια βραδιά αφιερωμένη στην αγαπημένη συγγραφέα Άλκη Ζέη.
Για τη ζωή και το έργο της θα μιλήσουν η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση, η υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις Μεταίχμιο και επιμελήτριά της Ελένη Μπούρα, η συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο, η Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χριστίνα Ντουνιά και ο συγγραφέας και κριτικός βιβλίου Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.
Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Μαργαρίτα Αλεξιάδη και Μαριαλένα ΗλίαΘα προβληθεί απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης.
  
 
Συντροφιά με τη Χριστίνα Ντουνιά, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας
στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συγγραφέα και προσωπική φίλη της Άλκης Ζέη,
η δημοσιογράφος Πέπη Νικολοπούλου συζητά για το έργο της Άλκης Ζέη
στο podcast του ελculture.gr «It’s Book o’ clock».
Ακούστε το podcast ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια